| nathan292 a întrebat:

Salut!
As vrea sa va povestesc putin ceva și daca ar putea cineva dintre voi sa ma consoleze.
De ceva timp, nu mai sunt eu. Nu ma mai simt in largul meu. Mereu am stări negative, gânduri negative. Nu ma mai pot bucura de nimic. Daca vad ceva nelalocul lui, ma panichez, imi fac cele mai negre scenarii in cap, daca vad ca cineva se uita la mine pe strada sau ori altundeva mi se pare ca acel om are pică pe mine. Daca vad ca ma doare ceva, imediat caut pe net și citesc si ma frământ, daca am ceva grav. Mereu am impresia ca ceva rau mi se va intampla, am ajuns sa stau singur, sa nu mai socializez. Daca se poate ca cineva sa ma consoleze, as aprecia. Va multumesc!

12 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Consolarea nu te ajuta, din ceea ce ai expus nu ai nicio ipohondrie in primul rand ci depresie din care decurg toate, depresia e mama tuturor relelor starilor nasoale etc
Ai nevoie sa mergi cat mai repede la un medic psihiatru, cu cat iei aceasta tulburare din pripa cu atat cu tratament specializat scapi de ea, cand e lasata si traita mult timp luni sau ani de zile atunci ea numai devine vindecabila ci doar tratabila si cam atat, reapare si tot reapare (recurenta).

| Jassmina a răspuns:

Se cheama IPOHONDRIE, ceea ce experimentezi tu.
Va trebuii sa intelegi ca nu ti se poate intampla nimci din senin, odata ce esti tanar si sanatos, inainte sa te gandesti ca ai putea fii bolnav.
Autosugestia este o parte extrem de importanta in ipohondrie. In cazuri severe se apeleaza la psihologi sau psihiatri.
Din pacate, consolarea nu te ajuta cu nimic, atata vreme cat problema ta este de alta natura. Adu-ti aminte, NU esti bolnav, doar ceri/vrei atentie si atunci inventezi boli si simptome, inexistente.

| anonimg a răspuns:

O vizită la biserica adventistă ți-ar face bine mai mult decât ți-ai imagina. Caută-i adresa și programul pe Google.
Dacă nu te vei simți mai bine nu te vei mai duce. N-ai avea nimic de pierdut.
Tu n-ai nevoie nici de medicamente și nici de vreun psiholog. Ai nevoie să stai în mijlocul oamenilor, în compania lor.

| LastBlackNight a răspuns (pentru anonimg):

Ba,ce treaba are biserica cu ce e aici?

| AndreeaVanDrunen a răspuns (pentru anonimg):

De ce biserica adventistă?
Poate el e ortodox.

| nathan292 explică (pentru AndreeaVanDrunen):

Nu ma ajuta biserica. cred in dumnezeu nu in biserica

| anonimg a răspuns (pentru nathan292):

Mulți oameni cred în existența lui Dumnezeu; dar nu este suficient. Trebuie să ne și încredem în El.
Este adevărat că Îl putem găsi oriunde; chiar și când ne punem în genunchi la căpătâiul patului sau chiar mergând pe stradă, sau în activitățile noastre zilnice.
Biserica reprezintă oamenii din ea. Mulți oameni își cheltuie timpul, banii și sănătatea cu probleme ca ale tale la psihologi, medicamente și multe ședințe de terapie; când de fapt soluția se găsește la Dumnezeu. Pentru că prin ceea ce treci tu acum au trecut și vor trece toți oamenii, la fel ca și în cazul depresiei.
De ce biserica adventistă? Pentru că Dumnezeu nu are zece mii de biserici, acolo unde creștinismul este amestecat cu păgânismul. Singura biserică ce urmează principiile biblice este numai și numai biserica adventistă.
De obicei nu spun nimănui să meargă la biserică, ci doar în cazul în care problema este avansată.
Cartea "Calea către Hristos" o găsești gratis pe internet în toate formatele posibile; te va ajuta mult și ea, la fel ca și "Viața lui Iisus"/"Hristos, Lumina lumii".

| anonimg a răspuns (pentru AndreeaVanDrunen):

Am răspuns mai jos lui Nathan la această întrebare.

| FantasyBoy a răspuns (pentru anonimg):

Ca moderator eu as sterge instant porcariile astea sectare, de orice tip ar fi ele! Sunt chestii total offtopic si fac publicitate unei cretinatati fara logica.

| Naty1 a răspuns:

Anxietate,depresie,atacuri de panica, ipohondrie.Cam lucurile
astea ar trebui tu sa le cercetez mai bine, sa faci câte un mini test si sa vezi unde te încadrezi.
Nu te poate face nici un om străin sa te simti mai bine, dar comunicarea totusi e un lucru bun si un prim pas.

| Saiko10 a răspuns:

Este posibil sa ai depresie si anxietate. numai tu stii cat de severe sunt aceste sentimente si cat de frecvente sunt si cat persista. dar daca stau cu tine pentru o perioada mai lunga si sunt frecvente ar trebui sa vorbesti cu un specialist pentru a te ajuta, Depresia si anxietatea pot fi tratate deci nu ai de ce sa iti faci griji ca vei ramane asa toata viata.

| RaphahellDamian09 a răspuns:

Cauta-ti ceva de munca, sa vezi apoi ce-ti sar toate chestiile astea din cap, dupa 10 ore de munca istovitoare. Si pe langa asta, faci si bani