|

Salut happy Tatal meu are 37 de ani si pur si simplu fumeaza 2 pachete de tigari pe zi. De fiecare data cand vreau sa fac ceva, sa ma joc un joc mai violent (cand ma joc, dau sonorul pe mut), tocmai atunci se gaseste sa se bage. Mama mea fumeaza doar 5-10 tigari pe zi. Ce pot sa ii fac tatalui meu, ca mai si tuseste foarte zgomotos (se aude si la 50 de metri cum tuseste). Cum pot sa il fac sa reduca consumul de tigari de la 2 pachete pana la maxim jumatate de pachet?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Problema asta sa stii ca se regaseste in foarte multe familii din Romania, inclusiv in a mea. Daca respectivul nu doreste si nu are capacitatea de a realiza faptul ca, pur si simplu, se distruge pe el insusi, actiunile sale avand repercusiuni grave si asupra familiei sale, nu ai nimic de facut. Poti, doar, sa astepti si sa speri ca lucrurile se vor schimba. Totusi, problema principala nu ar trebui sa fie aceea ca te deranjeaza cand te joci, ci ca, pur si simplu, tatal tau cam traieste pe o bomba cu ceas. Cam asa ii vad eu pe cei care fumeaza cate 2 pachete pe zi.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Imediat o sa dea in cancer de plamani, va renunta cand va fi diagnosticat cu boala. O groaza de prosti isi neglijeaza sanatatea avand familie.

| a răspuns:

Crezi ca el nu știe ca își risca sanatatea? Dar o sa înțelegi mai târziu in viața ca de unele vicii nu poți scapa așa ușor.
Singurul lucru pe care ai putea sa îl faci e sa ii arați niște clipuri cu oameni bolnavi de cancer din cauza fumatului (găsești pe YouTube). Dar e posibil ca nimic sa nu îl oprească.

| a răspuns:

Spune-i ca prin faptul ca el fumeaza ( este fumator activ ) pe tine te supune fumului de tigara indirect si probabil direct ( deci tu esti fumator pasiv ) si e aproape cam acelasi lucru ca si cand ai fuma tu.

Daca tine la sanatatea ta spune-i sa mai reduca din ele ca nu va fi singurul care va avea probleme, vei avea si tu DIN CAUZA LUI.

Poate de sanatatea lui nu-i pasa asa mult, dar de sanatatea copilului sau ar trebui sa-i pese mai mult. Daca nu vrea pur si simplu arunca-i tigarile. Daca te bate sau ceva plangere la protectia copilului pentru violenta domestica.

| a răspuns:

Pana la urma ce te dernjeaza, ca nu te poti juca?
Nu il poti face nicicum, pana si Dumnezeu a lasat omului propria vointa

| a răspuns:

Adica tatal tau da 1.000 RON pe luna pe tigari? wtf? Adica peste 13.000 RON pe an? Dar presupun ca asigurare de viata nu are, nu?

| a răspuns:

E greu se convingi un adult sa se nu mai fumeze, îi spui ca e o risipa de bani si sa îi spui ca se imbolnaveste de la ele, ca tuseste, sau fai o propunere ca tu o sa iei note bune la scoala sau ceva gen.

| a răspuns:

Daca aceasta este singura problema in relatia cu tatal tau, apeleaza la o tehnica putin mai "neortodoxa". Organizeaza o "interventie" la care sa participe mama ta, tu si alte rude/prieteni apopiati tatalui tau, avand astfel prilejul sa ii explicati ca sunteti ingrijorati pentru sanatatea lui, sa il motivati sa renunte la acest viciu si sa ii aratati ca ii sunteti alaturi. Daca nu ii starnesti vointa ca sa vina de la el decizia, sa constientizeze ca vrea sa nu mai fumeze, nu se va lasa de fumat pana cand nu va hotari singur.