|

Salut TPU, am un coleg la munca în care încearcă sa ma copieze, e cel mai bârfitor coleg și tot el își ea meritele la șef, ca șeful ii cânta în struna, lucrez în domeniul Electric el nu e calificat dar își bagă nasul în instalație și pe urma spune ca am umblat eu. Cum as putea sa procedez?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut!
Vreau sa iti spun ca o calitate definitorie pentru un barbat e aceea de a spune ceea ce il deranjeaza, facand asta cu calm si la obiect.
Asa ca lasa-l pe sef deoparte, si pune mana si vorbeste cu acel coleg si spune-i "ca nu iti place comportamentul lui, sa nu isi mai bage coada in lucrurile tale si sa nu te mai incurce, ca altfel, o sa fii nevoit sa iei masuri". Atat de simplu, insa fa bine sa pleci dupa si sa ii dai de gandit.
-Atitudinea asta trebuie sa o ai tot timpul, fata de orice.
Vreau sa iti mai spun ca daca tu te-ai fi simtit bine in momentul in care seful te-ar fi laudat pe nedrept, atunci si tu ai o mica problema, deoarece nu e bine, iar asta inseamna ca porti o gelozie fata de celalalt coleg.
Alta chestie face ca in lumea de azi multi trebuie sa se descurce, cu sau fara carte, asa ca multi care nu au studii si posibilitati, merg sa linguseasca alti oameni, in schimbul unui loc de munca, sau unui trai mai bun. Incearca sa ii intelegi si pe ei, desi nu e un comportament pe care l-as recomanda, dar unele lucruri te imping spre asa ceva.
Fii mai tolerant, pune piciorul in prag cand ceva te scoate din sarite, sau chiar schimba-ti locul de munca daca nu esti fericit cu el. Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Am avut si eu un asemenea coleg, car m-a tot copiat si s-a laudat cu realizarile mele, ca EL le-a facut.
La un moment dat, a fost nevoie de un dispozitiv de comanda unicat, care sa inlocuieasca unul vechi, care nu s-a fabricat. Acel dispozitiv a fost partea vitala al unei linii de productie.
Colegul a raportat ca el a rezolvat problema si a luat o prima mare pentru realizare. Eu n-am fost nici macar amintit.
Cunoscand maniera colegului (pila unui sef), am facut si eu o mica smecherie: am subdimensionat o parte astfel incat sa se strice dupa scurt timp. N-a trecut nici o saptamana si linia de productie s-a oprit, pagubele au inceput sa creasca vertiginos.
Evident, colegul laudaros nu a avut documentatia modificarilor facute de mine (le-am retinut).
A schimbat o piesa si a reusit sa porneasca instalatia. Mare bucurie, laude, da peste 3-4 zile instalatia s-a stricat iarasi. Colegul a mai schimbat o piesa, dar nici acela n-a rezistat nici o saptamana.
In acel moment, in mijlocul scandalului, colegul a recunoscut in fata conducerii ca nu stie sa faca mai mult, nu are documentatia, fiindca eu l-am facut.
In acel moment, conducerea m-a luat la rost, de ce am facut prost instalatia?
Am explicat conducerii firmei ca, Ei (conducerea) au dat prima pentru "merite deosebite", colegului meu, asa ca el raspunde de calitatea lucrarii.

La urma, s-a decis retragerea primei date colegului si mi l-au dat mie, cu suma suplimentata.
Cand am primit banii, in mai putin de o ora am pornit linia de productie (asa cum am conceput eu), dupa care nu s-a mai defectat niciodata. big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa-i dai o bataie buna, glumesc.
Vorbeste cu el dar sa fie de fata si seful tau, altfel se transforma in barfa si cine stie cum se poate interpreta
Spune-i ca daca-i salahor sa stea departe de curent si amperaj, nu de alta dar intr-o zi o sa moara curentat prostul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia-ti un concediu de cateva zile sa vezi pe cine mai da vina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa il lasi sa faca el o legatura de circuite mai complexa(singur) "fara sa iti bagi tu nasul in expertiza lui" (desigur in momentele in care nu trebuie sa faci tu acel lucru sau cand vorbiti cu sefuL ca tu o sa faci aia si el cutare din proiect(lucrari diferite ale aceluiasi proiect) Doar in acele momente se va vedea adevaratul greiere si furnicoi xDDD

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează