| Mihaiflorin14327 a întrebat:

Salut TPU! Cum pot sa uit o fata? Eu o plac ea ma place da nu mai merita sa creem o relație(gen inima mea zice ca da dar creierul zice ca nu se mai merita) am incercat sa vb cu alte fete da nu merge am lăsat si timp si tot nu functioneaza...un sfat?

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Lasi sa treaca zilele si faci altceva

| Jassmina a răspuns:

Totul este neclar si contradictoriu in ce scrii aici.
De ce consideri ca "nu merita o relatie", odata ce va placeti amandoi?
De ce creierul tau spune, nu?

| Mihaiflorin14327 explică (pentru Jassmina):

Deoarece ea dupa ce a încercat cu alți băieți si ei s au despărțit de ea...a venit la mine(Nu doar asta sunt multe chestii si ce am gresit eu si ea da eu am facut cateva greseli minore(Nu am înșelato etc) si nu mai conteaza de ce nu mai vreau daca stii un sfat zile si gata)

| CroitorașulCelViteaz777 a răspuns (pentru Mihaiflorin14327):

Păi tu știi foarte bine de ce nu mai vrei - pentru că ai fost plasa de salvare. Dacă găsea o plasă mai confortabilă printre ceilalți nu mai venea la tine. Ăsta e un fapt fără conotații morale (doar din alea absolute, imposibile). Toți alegem în funcție de raportul posibilități/aspirații.

Și mai e o chestie - dacă fata are până în 27-28-29 de ani, (social) crede că mai are timp să încerce indiferent de ce pune la bătaie.

Dacă a făcut-o asumat și-ți poate spune în față de ce tu ești mai bun decât ceilalți (și nu doar plasa de salvare până la următoarea săritură), de unde poate reconstrui o relație cu tine și care au fost cauzele despărțirii (nemulțumiri concrete), atunci ați putea reîncerca.

O ciorbă reîncălzită te ajută să crești sau doar prelungește agonia și gândurile INUTILE că ea a fost cu alții? Trebuie să știi clar de ce s-a întors și să accepți - n-a găsit mai bine.

| Jassmina a răspuns (pentru Mihaiflorin14327):

Asadar tu consideri ca desii va placeti unul pe altul, nu merita sa fiti impreuna pentru ca ea a venit la tine, dupa ce s-a despartit de altii.
pai nu asta face toata lumea?
Cand se desparte de cineva, isi face alta relatie!
Pentru atata lucru o pedepsesti?
Despre ce greseli vorbesti? ce poate fii atat de grav incat sa refuzi o relatie ca sa pedepsesti fata, maia les ca va placeti unul pe altul?
Sincer, nu face nici un sens ce spui!

| anonimg a răspuns:

Dragostea este ca o sabie cu două tăișuri. Și pentru că cei mai mulți oameni nu știu să o mânuiască, de aceea și cei mai mulți se rănesc unii pe alții, și chiar pe ei înșiși.
Relațiile de felul acesta se fac numai în scopul căsătoriei. Deci amândoi trebuie să fiți pregătiți din toate punctele de vedere pentru căsătorie.
Lipsa de încredere unul în celălalt, dă posibilitatea înșelării. Și iarăși lipsa căsătoriei în relație, dă posibilitatea înșelării.
Dacă într-o relație nu există încredere 100% din partea amândorura, atunci acea relație nici nu trebuie să existe.
Deci dacă nu sunteți pregătiți pentru căsătorie, atunci ori vă așteptați unul pe altul, timp în care vă pregătiți pentru acest pas; ori încheiați relația.
Nu tuturor oamenilor le e dat să se căsătorească. Le este dat numai acelora care se pregătesc pentru un așa pas în direcția asta.
Nu știu cum să mă exprim, dar toți oamenii trebuie să se pregătească în direcția asta, chiar și dacă mulți nu văd rostul căsătoriei, și nici măcar privilegiul unui asemenea act.
Sfatul meu este să vorbești serios cu fata despre aceste lucruri, și împreună cu familiile voastre. Iertați-vă unul pe altul și mergeți mai departe dacă știți că nu aveți defecte de caracter cu care știți că nu ați putea conviețui împreună toată viața voastră. De asemenea, fiecare din noi trebuie să trăiască pentru fericirea celuilalt, și fiecare să depună eforturi constante pentru îndepărtarea propriilor defecte de caracter. Este posibil ca alegerea unor altor parteneri de viață să nu vă facă mai fericiți.
Recomand cartea "Iubește inteligent", și altele de felul acesta care se găsesc pe acest site:
https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent

| badpanda a răspuns:

Pune si o poza cu fata, ca sa intelegem si noi.

| AndreeaVanDrunen a răspuns:

Ca să o poți uita, ar trebui să închei lupta asta între inimă și creier.
Dar, neconcordanța asta între inimă și creier, cum spui tu, nu e altceva decât o incompatibilitate între sentimentele tale și analiza unor fapte petrecute pe care tu nu le poți accepta.
Cum am putea să-ți dăm un sfat sau o idee dacă nu știm despre ce e vorba?
Singura chestie pe care ai precizat-o ca motiv, că au părăsi-o și alții, nu denotă decât că atât inima ta, cât și creierul, cât și tu cu totul, sunteți înghițiți de un orgoliu și niște prejudecăți prostești și nelalocul lor.
Modul ăsta de a gândi nu-ți va aduce nimic bun în viață.

| AlexValentinn a răspuns:

Uita de ea frate, daca rupi legatura cu ea de tot macar o perioada pana iti trece nu o sa mai ai treaba.

| Mihaa890 a răspuns:

Lasă timpul sa treacă, nu mai comunica cu nimeni, mai rău îți faci. Fa ce-ți place, ieși cu prietenii, citește, fa sport... Ajuta mult. Vei vedea ca o uiți treptat. Succes!