| Băiatul12345 a întrebat:

in primul rând imi cer scuze pentru rubrica in care am pus întrebare, dar stiu ca asta e cea mai căutata si vreau un răspuns cât mai urgent, am 16 ani de ceva timp sunt plecat in alta țara cu mama si tata, mama lucrează, tata nu si-a găsit momentan. Eu fac școala aici, vreau sa imi dați un sfat, cum imi pot convinge părinții sa ma lase in țara? Pentru ca nu am cu cine comunica, nu am prieteni, nu am nimic, la școala imi este foarte greu, nu înțeleg nimic, doar la matematica ma mai descurc ca la ea nu e nevoie sa stiu limba, imi e foarte greu, sunt de ceva vreme aici si nu m-am adaptat absolut deloc, ii rog pe ai mei sa ma lase in țara, măcar sa termin liceul acolo, sa stiu ca măcar am învățat ceva, decât sa stau la școala asta sa nu învăț pentru ca nu înțeleg nimic. Menționez ca am o sora mai mare in țara (30 de ani ), are familia ei si as putea rămâne in grija ei, dar nu imi pot convinge părinții de niciun fel sa ma lase in țara. Da stiu, ca va gândiți ca uite-l si p-asta ca a ajuns acolo si nici măcar nu vrea, vreau dar nu pot învață, nu o sa iau examenele nu nimic, si in România am fost un elev bun, va rog spuneti o părere, ce as putea face sa ii conving?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce nu incerci sa inveti limba ca sa-ti vina usor sa intelegi ce inveti la scoala, sa poti comunica cu lumea. Ce-i atat de greu?
La 16 ani ai nevoie doar de cateva luni sa incepi sa vorbesti o limba straina, plus ca, invatand limba poti comunica si cu colegii de acolo.
Din pacate, fiind minor, trebuie sa fii sub directa grija a parintilor.
Desi sora ta este majora, poate are alte obligatii cu familia ei si parintii tai vor sa te supravegheze direct.
Inca ceva, nu exista "nu pot", exista "nu vreau" si nu-ti pasa de nimic.
Adevarul este ca poti, dar te incapatanezi sa nu pui mana la invatat, pentru ca doar atat trebuie sa faci, sa inveti!
Se pare ca nu ai de ales, cum ai ta nu te lasa in tara, iar acolo nu poti comunica fara sa stii limba... garantez ca nu ai alternative, decat sa pui mana cat mai curand sa inveti limba aia.

| pufulescu a răspuns:

Scuza-ma, dar in ce tara esti de ti se pare limba imposibila? Una dintre tarile nordice cumva?