| Cenusa123 a întrebat:

Salut TPU, parintii nu ma lasa sa fac nimic cu banii stransi de mine.Am primit bursa de la scoala(500ron) si ei mi-au luat banii. Vreau sa-mi cumpar o trotineta freestyle de 500 de lei, dar parintii nu ma lasa.Peste cateva zile e ziua mea, dar ei tot nu vor sa-mi cumpere.Cum as putea sa-i conving sa-mi cumpere trotineta?

8 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Poate parintii tai au decis sa-ti gestioneze banii, nu sa te lase sa-i arunci pe jucarele, fiind necesari sa mancati sau sa iti cumpere imbracaminte, incaltaminte samd.
Ai doar 13 ani, asadar chiar nu ti se pot lasa bani multi pe mana.

| jfygugygy a răspuns:

Cati ani ai?
Trebuia sa iei bursa si sa nu le spui de ea, sau s-o ascunzi. Sunt banii tai si nu au niciun drept sa ii ia ei. Alocatia ta ti-o primesti, sau o iau ai tai si pe aia? sad

| Yuoia a răspuns:

Parintii iti asigura casa, masa si tot ce ai nevoie. Iar tu vrei sa risipesti banii. Asteapta pana te vei intretine singur si atunci iti vei cumpara ce vei dori.

| jfygugygy a răspuns (pentru Yuoia):

Cand eram mai mica aveam o colega tot asa care luase ceva bursa. Si a luat-o tasu ca sa joace la pariuri.
Si cica risipesc copiii bani, hai ca da laughing

| Yuoia a răspuns (pentru jfygugygy):

Si trebuie sa iei exemplul prost?
Cat despre alocatie (vad ca ai pomenit-o), asupra ei voi nu aveti nici un drept!
Alocatia, este un ajutor pe care il primesc parintii pentru intretinerea voastra. Ajutor care se da din taxele si impozitele platite de cetatenii Romaniei. Nimeni nu este obligat sa plateasca pentru mofturile voastre. De fapt, cetatenii contribuie la intretinerea voastra desi nu v-au facut. Mai ales ca voi nu-i rasplatiti cu nimic, nu-i ajutati cand au nevoie de ceva.

| jfygugygy a răspuns (pentru Yuoia):

Ba au dreptul la alocatie, deoarece plata alocației de stat pentru copii se poate face direct titularului.

Citeste aici:
"Alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 ani care au reședința legală în România.
Tinerii care au peste 18 ani și care urmează cursuri de învățământ liceal sau profesional beneficiază, de asemenea, de alocație până la terminarea studiilor.
Copilul este titularul dreptului la alocația de stat."

Alocatia se acorda copiilor, nu parintilor. Si nu o spun eu, o spune legea.

| Andr9385929444 a răspuns:

Ce oameni. vorbește cu ei și explica le ca nu e normal. Bursa ta este meritul tău. Dacă nu se schimba nimic, spune le in viitor ca nu mai iei bursa și gata. O păstrezi pentru tine. Și când mai strângi bani nu le mai spune, ascunde i de ei. Știu ca te învăț chestii nasoale, dar mi se pare chiar urat sa vrei o trotineta și părinții sa puna stop pe banii tai, pe meritul tău de copil. Alții își cumpara țigări și alcool. Ar
Trebui sa te aprecieze mai mult

| batranulintelept77 a răspuns:

Nu stiu ce sa iti zic, eu trec a 10-a si nu am primit niciun ban din bursa. Ce-i drept nici nu e asa mare ca a ta. Ce sa faci, parintii au impresia ca "le aduci bani in casa". Singurul argument pe care il poti aduce e ca tu ai invatat pentru banii aia, nu ei. Daca asta nu merge nu vad ce ai putea face.