|

Salut TPU, sunt cu iubita mea de un an jumate. La început ea era topita după mine, imi zicea ca sunt al ei toată viața și ca vrea sa se căsătorească cu mine. Acum când ii zic de căsătorie zice ca avem timp și sa ne focusam pe prezent. Ii indecisa, s-a maturizat, are alte obiective in viața poate care nu ma includ sau ii relația doar așa de plictiseala? Tin sa precizez, ca ne iubim și ținem unul la celălalt dar uneori mai apar mici discuții, dar ea imi zice ca o sa fie cu mine indiferent de ce se întâmpla, ca trecem împreuna prin toate la bine și la greu. Ma gândesc ca nu mai ii iubirea aia ca la început, când vrei sa-i faci pe plac persoanei iubite și acum ii iubirea aia matura. Dar parca mi-i dor așa puțin de iubirea aia de la început.sad. Tin sa precizez ca suntem majori amândoi și ca suntem prima persoana iubita din viața fiecăreia, gen prima dragoste.

11 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Iubirea de la început nu mai are cum sa fie, pentru ca la fel cum ai zis si tu, v-ați maturizat, v-ați cunoscut unul pe celălalt fix asa cum sunteti, la început iubirea e altfel pentru ca sunteti curioși, va place ca e ceva nou, dar usor, usor lucrurile astea se pierd, dar nu e neapărat ceva rau. Bucura-te pentru ea ca are obiective. Si da, de căsătorie aveti timp. Nu va leagă mai mult un act. Conteaza iubirea dintre voi si ai zis si tu, țineți unul la celălalt si va iubiti. Asta e cel mai important. Si ai zis ca ti-e dor de iubirea de la început, sa stii ca la inceput e normal sa fiti mai afectuosi, gen mai mulți pupici, îmbrățișari, alinturi, dar asta nu inseamna ca acum ar trebui sa lipsească. La un moment dat faci aceste gesturi pentru ca pur si simplu simti si acum serios, nu cred ca nimeni simte sa stea bot in bot in fiecare secunda cu persoana iubită. Avem nevoie si de momente de respiro. Si ce ai scris aici, poti sa-i spui si iubitei tale, sunt sigura ca va intelege si ca iti va spune ca nu e nimic in neregulă cu voi. Dacă simți nevoia de mai multă afectiune din partea ei, începe tu, fa tu primul pas, iti va răspunde inapoi, poate nu si-a dat seama ca tu ai dubii in legatura cu asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Dispare sindromul iubirii in timp, daca era un robot programat sa te iubeasca la fel ca in prima zi erai mai fericit, dar omul e schimbator si mai produce pagube de aia se zice oriunde calca omul strica tot

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intre timp, te-a cunoscut mai bine. Si speră sa fii altfel. Sa nu te mire cand iti va spune „Nu", cand o vei cere oficial, de sotie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se pare ca ea este „cu capul pe umeri", spre deosebire de tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acelea sunt clișee care se spun mereu la început, când totul e roz sau când vrea să te manipuleze să fii cu el/ea. Depinde. E normal să treacă astfel de stări, sentimentele nu sunt bătute în cuie. Mai ales la vârste confuze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Încearcă să vorbiți despre ce vă deranjează.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De aia e bine sa NU te casatoresti inainte de 26 de ani
si sa locuiti impreuna macar un an inainte de casatorie

chiar e interesant cazul tau ca ea nu mai e interesata de casatorie (de obicei femeile sunt exact invers), insa stiu caz, ca s-au cunoscut pe net, ea din Cluj, el Biuciuresti, s-au intalnit, a ramas insarcinata, EL CU BASINI INTRE URECHI a spus "fa copilul si da-mi-l mie decat sa faci avort", ea impresionata, s-au castorit, s-au mutat impreuna, AU INEBUNIT AMANDOI, el se simtea ca la inchisoare si aveau scandaluri cu iesit pe geam si amenintat ca se arunca de la etajul 10 iar ea a ajuns la sfarsit la baietii aia veseli, cu maini mari, halate albe, si au imbracat-o in haine fara taieturi de maneci (camasa de forta)

iar acum copilul e crescut de asistenti maternali

toate astea pentru ca s-au casatorit NUMAI pentru ca ea a ramas insarcinata, SI el avea basini GRAVE in cap, iar inainte de casatorie s-au intalinit doar de vreo 3 ori

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bizon95):

Pai inteleg, de asta ma mira și pe mine? Noi ne vedem acum de 3-4 ori pe săptămâna sa se fii plictisit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru carbon21):

Da, e posibil

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca zice ca va fi cu tine, sa vedem. In general iubirea aia cam tine cel putin pana la casatorie si se diminueaza dupa aia in timp, iar daca partenerii sunt ok la minte, ramane iubirea matura, respectul, atentia, comportamentul frumos, intelegerea. Insa stai cu ea si vezi ce va fi, traieste prezentul cum zice. Nu o fi, gasesti alta, ce e mare lucru? Nu ai ce pierde, traieste momentele frumoase de acum.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toate relațile sunt frumoase la început, după care intervine obișnuința și vă distanțați un pic. E normal ce se întâmplă. Nu mai e iubirea aia profundă, acum fiecare trebuie să lupte cu nervii și răbdare lui, dacă vrea să țină relația.

Nu știu ce vârste aveți. Nu știu de cât timp sunteți împreună. Căsătoria e superbă, dar e o responsabilitate enormă. Nu trebuie să ai 2 luni de relație și nuntă, dar nici 7 ani și apoi nuntă. Undeva la 2 ani de relație aș face nunta, eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează