|

Salut, va rog să mă ajutați, am 21 de ani și săptămâna asta am renunțat la locul de muncă pe care il aveam în RO, fiindcă mi-am gasit ceva prin niște prieteni în Anglia la reparat de paleți. Sa zicem că o duc destul de prost pe partea financiară și în plus stăteam singur aici in țară mă săturasem, în niște condiții destul de vitrege, dar totuși cam la 2 săptămâni mergeam la mama si bunica ele fiind la țară, iar aici mă simt acasă, ma simt liniștit. Nu stiu ce să fac, bunica e foarte neliniștită fiind prima oară când plec in strainatate și nici mama parcă nu o simt ok. Chiar dacă ea încearcă să fie tare.Am zis că gata vreau să plec, să privesc înainte că poate o să îmi câștig și eu ceva bănuți într-un timp mai ușor. Chiar dacă îs conștient că o sa imi fie greu.Acum vreau să ma ajutați cu o părere, ce ar trebui să fac, ce ar fi mai bine... Luni dimineață am plecarea, măcar să îmi dați ceva sfaturi va rog mult, e o perioadă grea, ma gandesc și la mamaie, oricât aș încuraja-o sau ce aș face îi e foarte greu, i-am spus vineri si n-a mâncat mai nimic doar ceaiuri.Am biletul cumpărat prin wizzair, se mai poate anula în caz de ceva sau pot primi bani înapoi? Credeți că ar fi bine să îmi găsesc altceva aici sa mai astept?

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mergi liniștit și trăiește-ți șansa. Ai ocazia sa faci aceasta schimbare la o vârstă potrivita pentru a da piept cu astfel de provocări. Pe măsură ce înaintăm în vârstă prindem și mai mult "rădăcini" în stilul nostru de viata, iar astfel de hotarari le luam ceva mai greu ca inainte (a apărut familia pe care trebuie s-o intretin, am rate pentru casa/mașina, nu mai am aceeași putere de munca, etc.). Merita sa încerci, dacă într-adevăr ești pus pe treaba serioasa. Altfel te vei gândi mereu cum ar fi fost... Dacă lucrurile nu merg bine, te poți întoarce oricând înapoi. Nu poate fi mai rău decât e acum, cred.
E normal sa ai ceva emoții pentru mama și bunica ta. Dorul de casa, de cei dragi, e păcătos tare, dar se liniștește cu timpul.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Se pare că totuși ai nevoie de experiența plecării. Ia-o ca o aventură. Vei învăța ceva din asta. Bunica te așteaptă, viața ta trebuie să ți-o trăiești acum. Ca să învingi greutățile trebuie să te confrunți cu ele. Păstrează undeva într-un buzunar secret banii pentru biletul de întoarcere, just in case. Dacă mai ții minte poveștile copilăriei multe sunt cu o călătorie într-o țară îndepărtată a lui Făt frumos, iar pe drum trebuie să lupte să învingă greutăți. Asta este viața.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Romania mereu o sa găsești locuri de munca, du-te și încearcă poate Anglia va fi o experiență frumoasă sau nu, important e sa treci prin experiente noi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Și din Anglia poți veni destul de des acasă, vezi cum merge dacă o sa fii mulțumit de cât câștigi nu ai ce sa regreți, dacă nu, te poți întoarce oricând înapoi. Vorbește des cu bunica și cu mama ta ca să nu se îngrijoreze, poate la început va fi un pic mai greu cu acomodarea dar apoi cred ca te vei descurca, și oricum dacă nu ti place te întorci acasă, ești liber sa faci ce vrei. Dacă câștigi binișor vei putea sa vii des acasă, mai ales ca sunt perioade când găsești bilete foarte ieftine. Am prins bilet și cu 50 de euro dus întors când am fost la un moment dat într o vacanta în Anglia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biletul de avion nu este rambulsabil in cazul anularii. In rest, ai incredere in instinctele tale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde de ce vrei tu de la tine.
sunt de varsta cu tine, nici eu nu o duc prea bine cu banii, sunt la facultate si in timpul liber ma duc sa mai pun un parchet, mai montez o mobila, mai pun si gresie, lucrari mai mici sa spunem, sa nu crezi ca primesti un sfat de la unu' care este intretinut de parinti. (nu am nimic cu ei)
eu daca as fi in locul tau sincer sa fiu as pleca daca in sinea mea as sti ca ele se descurca, nu au nevoie neaparat de ajutorul meu pentru 2, 3 - 5 ani. Si asta doar pentru faptul ca la noi e foarte greu, plus ca ai spus ca nu stai in conditii prea bune. doar ca nici acolo nu o sa fie cainii cu covrigii in coada, e mai ok daca stati mai multi cumulati in chirie, se mai reduc costurile... trebuie sa tragi tare si sa strangi ceva daca vrei sa te realizezi, nu sa dai pe pere ce iei pe mere. aha, si ai grija si la prietenii tai, azi nu prea mai poti avea incredere in cineva, toti te lasa la greu, asculta la mine. si inca ceva foarte important, nu te apuca de furat sau de chestii mai putin crestine, consider ca e mult mai ok mai sarac si liber decat putin am modest cu banii (o perioada pana te prind) si inchis cativa ani...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Eu am 20 de ani şi sincer, cred că e mai bine în România.
Aici nici nu plăteşti chirie...
Chiar dacă ai salariu mai mare, va trebui să foloseşti banii pe alimentaţie cu cap, din câte am înţeles sunt destul de scumpe toate. Este posibil să greşesc.
Totuşi se poate să ai succes şi să strângi ceva bani dacă eşti ambiţios.
O să îţi fie greu doar dacă crezi că o să-ţi fie greu. Se poate să fie doar o iluzie pe care ţi-o creezi singur.
Eu nu cred că-i aşa de greu, totuşi ai 21 de ani, trebuie să înveţi să te descurci cât mai bine.
Dacă iţi place acea muncă pe care o vei face acolo şi în România nu ai găsit această meserie şi dacă îţi comvine salariul, cazarea şi preţul mâncării, îţi recomand să te duci. Asta doar dacă ai ambiţie.
Bine ar fi să-ţi dea cazarea gratuit şi să nu-ţi taie din salariu pentru ea.
Multă baftă îţi doresc!
Seară bună.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Mulțumesc tuturor pentru. Răspunsuri, fiecare răspuns ma calmat puțin, pace!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa fii conștient ca banii nu îți vor înlocui niciodată familia, așa ca părerea mea e sa îți prețuiești familia mai mult ca orice!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează