Omul nu se schimba, indiferent cat ar promite si ar vrea, fiindca naravul isi face din nou aparitia, cand va da de altul mai bun la pat ca tine.
Cât se poate de corect.
O prietenă de-a mea si-a înșelat soțul, apoi a regretat, el a iertat - o, i-a promis ca nu se va repeta si s-avtiut de cuvad, au trecut multi ani de atuci, si-au crescut fiica împreună. Daca sotia chiar se pocăiește de ceea ce a făcut, are toate șansele să nu mai repete greșeala.
Ar trebui să faceți un pic de terapie de cuplu, abia după aceea să vă hotărâți ce este de făcut.
Nu mai văd niciun sens în a încerca vreo terapie de cuplu. O relație care a ajuns la trădare nu mai poate fi reparată prin câteva ședințe sau cuvinte frumoase. O femeie care a ales să înșele o dată a demonstrat deja că nu a respectat nici pe bărbatul de lângă ea, nici valorile care țin o relație în picioare. Din experiență și din ce am văzut în jur, femeile care au fost iertate după ce au înșelat, de cele mai multe ori, repetă același comportament. Pentru ele, limita a fost deja depășită, iar respectul pentru bărbatul care le-a oferit o a doua șansă începe să dispară treptat.
Când ea mi-a spus că, dacă o voi ierta, îmi va fi recunoscătoare, am înțeles că aceste cuvinte sunt doar vorbe goale. Nu sunt dovezi de regret sincer, ci o încercare de a salva confortul și siguranța pe care le-a avut alături de mine. Dacă ar fi apreciat cu adevărat ceea ce am construit împreună, nu ar fi ales să mă trădeze în primul rând. Recunoștința nu se exprimă prin promisiuni făcute în criză, ci prin fapte și respect constant – lucruri pe care ea nu le-a arătat.
Eu nu pot să îmi calc în picioare demnitatea și să închid ochii la o astfel de trădare. O iertare oferită de frică sau din slăbiciune nu vindecă rana, ci doar o face mai adâncă. Dacă accept acum, îi transmit că poate repeta oricând greșeala fără consecințe. Eu știu ce am oferit: loialitate, sinceritate și respect. Și știu ce am primit în schimb: minciuni și trădare.
Nu vreau să trăiesc într-o relație plină de suspiciuni, promisiuni deșarte și lipsă de respect. Dacă ceva nu mai funcționează, punctul final este singura cale onestă. Aleg să merg mai departe, cu capul sus, pentru că știu că merit o iubire curată, sinceră și un respect care să nu fie pus niciodată la îndoială.
Nu cred ca stia sigur ca e copilul lui, totusi l-a avortat.
Lucrez în domeniul transporturilor, iar în perioada respectivă, după calculele mele, era imposibil ca acel copil să fie al meu. După efectuarea unui ecograf am avut confirmarea suspiciunilor mele: copilul nu era al meu. În încercarea de a fi iertată și de a mă recâștiga, ea a ales să facă avort, crezând că astfel aș putea trece peste tot. I-am spus însă foarte clar că nu pot ierta ceea ce s-a întâmplat. O asemenea trădare și minciună sunt de neiertat pentru mine.
În ciuda acestui fapt, ea continuă să insiste, să-mi spună că se va schimba și că merită o a doua șansă. Însă pentru mine încrederea, odată pierdută, nu mai poate fi recâștigată atât de ușor. Nu pot construi o relație pe minciună și pe înșelăciune. Poate că pentru ea pare doar o greșeală, dar pentru mine este o rană adâncă, ceva ce nu pot trece cu vederea. Am nevoie de sinceritate și respect, nu de promisiuni goale.
Prefa-te ca o ierti pana gasesti una mai buna in timpul asta sa poti da si tu la bisboaca sa nu stai cu manuela.
Daca ai fost inselat nu ierta las-o si cauta pe cineva care sa te merite odata facut acest lucru ea va mai face si a doua ora si a treia oara iti recomand sa nu iti complici viata cu ea degeaba
Salut. Din păcate nu îți pot răspunde prin mesageria privata și aici nu îmi expun viața public. Cheers
Intr-o astfel de situatie e greu de dat un sfat.
Pentru inceput iti recomand sa stai de vorba cu ea cu calm. Vezi ce a facut-o sa te insele. Nu respinge ideea ca sa fie si vina ta. A fost doar o aventura, o singura data? Ori s-au intalnit de mai multe ori?
Totul depinde de cauze, context.
Nu-mi raspunde imediat. Stai intai de vorba cu ea.
Indiferent dacă vina ar fi fost a mea sau nu, câtă vreme eu am fost sincer și nu am înșelat-o, cred cu tărie că nu există nicio justificare pentru fapta ei. Oricât de grele ar fi fost momentele prin care am trecut sau oricât de mare ar fi fost vina mea în anumite situații, trădarea nu este niciodată o soluție. Când într-o relație lucrurile nu mai merg, când apar probleme care par de neînvins, cel mai corect și mai demn gest este să pui punct, nu să minți, nu să trădezi și nu să cauți alinare în altă parte.
Respectul reciproc și sinceritatea sunt fundamentale într-o legătură. Chiar și atunci când dragostea pare că se stinge sau când apar conflicte, există mereu posibilitatea de a vorbi deschis, de a căuta o rezolvare sau, dacă nu se mai poate, de a încheia relația cu demnitate. Minciuna și trădarea distrug încrederea și lasă răni adânci, iar odată ce încrederea este ruptă, este aproape imposibil de reparat.
A alege să fii loial și onest nu înseamnă slăbiciune, ci maturitate. Când iubești pe cineva, îi datorezi sinceritate, chiar și atunci când adevărul doare. Dacă simți că nu mai poți rămâne lângă acea persoană, îi spui deschis și îți asumi decizia. Trădarea, în schimb, nu face decât să arate lipsă de respect față de celălalt și față de propria ta conștiință
Nu merită o altă șansă.
dar tu fii bărbat, tată și domn.
continuă-ți căsnicia. nu vei uita și nu vei ierta și nici roz nu va fi pe viitor.
fă un sacrificiu pentru copilul vostru.
fii calm, evită certuri etc. da dovadă de inteligență și nu idioțenie ca ea.
în felul ăsta se poate răni groaznic te asigur.
asigur-o ca dacă se repetă s-a terminat și va rămâne și fără copil.
tind să cred ca Karma există. tu fii bun și atât.
mult succes dragule.