"M-a agresat fizic de mai multe ori" - si acum astepti sa te omoare ca sa nu cumva sa comenteze maica-ta? Baga frumos divort, si cu asta-basta. De la un punct incolo, e si vina ta. De la prima lovitura, mai exact.
Pai daca stati in casa mamei tale si "el are totul de la părinți: sprijin, bani, casă, mașină" ce nevoie ati avut sa-ti vinzi masina si aurul (sau ce ati facut cu el, nu am inteles prea bine)?
As fi zis ca pentru copil sa faci un efort dar daca nu se poate cu vorba buna... Si oricum peste violenta fizica nu se trece, nu exista situatie care sa o justifice. Un barbat adevarat nu o sa loveasca niciodata o femeie. Plus ca partea cu "nu are salariu fix, trebuie sa ceara de la parinti", come on, nu se traieste asa. Sunteti adulti, fiecare trebuie sa decida cum isi gestioneaza veniturile. Nu vad alta solutie decat divortul aici, casa unde locui ai deja, el va trebui sa plece si sa stea cu ai lui.
Certuri, abuz psihic si fizic, oare ce o fi de facut? Denuntat frumos la politie, decazut din drepturile parintesti si tu iti incepi viata de la o. Nu conteaza de familie, lupta singura si paraseste relatia toxica.
Iti distrugie si tie si copilului viata
Nu ești prima persoana în situația asta și cu siguranță nici ultima. Probabil ai impresia că ești între ciocan și nicovala, că nu există o rezolvare cu un final fericit. Te asigur că există, dar nu așa cum îți imaginezi. Te sperie sa treci prin tot greul care o sa vina odată ce iei o decizie pe care in sinea ta, știi că trebuie să o iei. Uita-te la viață pe care o ai acum, ți se pare ușoară? Nu, e grea, la fel cum și schimbarea va fi grea, trebuie doar sa alegi ce gen de greu vrei sa duci pe umeri, cel pe care îl duci acum, care în mod evident nu o sa aibă un rezultat prea benefic sau un greu care cu siguranță o să aibă unul pozitiv? E greu, știu, trebuie din nou să faci compromisuri, din nou să faci sacrificii, dar asta este viața, te încearcă pe toate părțile, îți arunca greul in fața că sa ieși pe cealaltă parte mai bine decât credeai că poți să fii. Nu mai aștepta, accepta dezamăgirea pe care crezi că mama ta o va avea fata de tine, accepta că lucrurile vor fii urate o perioada și schimbă traiectoria. Baga divorț de copilul mamei asta al tău pe care îl numești in mod eronat soț, cauta-ti un loc de muncă, apuca-te de sport, reconstruiește-te complet, fa asta nu doar pentru copilul tau, fa asta pentru TINE. Ai dus destul greu până acum, ce mai contează încă ceva in plus? Dar macar o sa fie pentru tine. De acum într-un an, viața ta ar putea sa fie cu totul alta. Nu te lasă demoralizată, nu lasă circumstanțele sa stingă focul care arde in fiecare dintre noi. Alege-ti greul.
Fata mea eu zic sa il lasi la mama lui acasa ca esti mai bine fara el. Daca ai nevoie de bani, mai tine l putin si trimite l pa Germania.
Catamedeea26 întreabă: