|

TPU,

Am nevoie de ajutorul vostru,nu stiu cum sa fac sa scap de nesigurata.

Nu-mi place cand rade si ma barfeste lumea si ironia vietii, mie putin imi pasa ca sa barfesc pe alte persoane,consider ca le am eu pe ale mele suficient.

La scoala rad de mine,la munca ca fac, ca nu fac rad de mine,sunt noua, lucrez de o luna intr-un supermarket.

Imi zice azi un coleg de la postliceala ca trebuie sa aiba si ei de cine sa rada si decat de ei mai bine de alte persoane.

Oricum stiu ca am eu o problema, pun la suflet si dau importanta la prostii.

Cum sa fac sa ma scap de nesiguranta care mi s-a dezvoltat fara sa imi dau seama.

Ajutati-ma va rog sa ma pot ajuta,vreau sa fiu mai nepasatoare, dar sa ajung sa gandesc, nu doar sa zic din gura si de suflet sa fiu praf.

Va pup si va multumesc din suflet!

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Cunoaste-ti valoarea si nu lasa efectiv, literalmente parerea altuia mai presus de gandurile tale. Gandeste-te la tine ca la o cetate, ca la un palat, ca la o fortareata. Dar nu orice fortareata. Ci chiar fortareata mintii tale. Un loc care este foarte valoros. Un loc unde te adapostesti tu si de unde te dezvolti. Un loc care trebuie sa fie curat si ordonat. Cu ganduri pozitive si pasnice. Un loc pe care trebuie sa il intretii activ curat, crystal clear, zilnic.

Si gandeste-te acum la parerile acide ale altora ca la inamicii care vor sa dea buzna in cetatea ta. Ei vor sa intre, sa dea buzna cu viteza si cu brutalitate in fortareata mintii tale.

Cunoaste-ti valoarea si nu lasa efectiv, literalmente parerea altuia mai presus de gandurile tale. Blocheaza factorii negativi cu ganduri incurajatoare in tine insati, cu ganduri care sa-ti readuca in prim plan puterea de care dispui. Puterea dinauntrul tau trebuie sa se opuna vorbelor goale venite catre tine. Fa-ti din ganduri un scut si din mentalitate o arma. Lucreaza la mentalitatea ta, sa devii mai constienta de valoarea ta ca om, recapata-ti stima de sine, fii multumita de ceea ce esti, de ceea ce ai acum in prezent, fii recunoscatoare ca esti in viata, esti pe 2 picioare, poti lucra si ca ai o familie. Cand o sa realizezi aceste daruri si ca nu esti intr-o situatie mult mai grava, dramatica, atunci iti vei recapata echilibrul in sufletul tau. Cauta sa aperi si sa dezvolti ceea ce ai in viata ta. Ridica ochii catre cer si bucura-te mereu de ceea ce ai. Altii sunt intr-o situatie mult mai grava. Altfel o sa vezi viata.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ești o persoană importantă. Când cineva se ocupă de tine și râde, o face ca să scape de tensiunea psihică pe care a produs-o interacțiunea cu dta.
Prin seriozitatea dtale, prin faptul că nu bârfești, prin faptul că nu trăiești viața lor ușoară, prin faptul că poate ai niște idealuri, le perturbi lor existența comodă și nepăsătoare. modul lor de a fi. Bătaia de joc, ridicolul pe care ei îl sesizează, are scopul ca să te elimine din conștiința lor. Nu este răutate, este nevoia lor de a scăpa de tine. Ca să poți trăi cu ei, lângă ei, trebuie să cobori de acolo de sus, să fii popular. Ei râd de tine, să râzi împreună cu ei. Fă și tu glume, râde, fii frivol, fii banal, fii relaxat, joacă teatru, se numește bal mascatul vieții, carnaval. Așa poți scăpa. Ei râd, ei și? Ei, și ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pur si simplu. Iti găsești ceva mai bun de facut decat sa asculti cum te vorbesc altii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine vorbește cu un terapeut.


https://terapeuti.ro/intreaba-terapeutul-online/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti, asta iti este felul. Nesiguranta e altceva, trebuie sa realizezi ca e nefondata si sa o elimini, dar sensibilitatea, faptul ca esti mai emotiva, mai sufletista nu se schimba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ideea este ca trebuie sa ai mai multa incredere in tine.
Oameni rai vor fi mereu.
Faptul ca ai putea sa le dai peste nas, in sensul ca ori le intorci vorba inapoi spunandu-le ceva "inteligent", ori te uiti la ei si le razi in fata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna! Uite la fel eram si eu ca tine puneam totul la suflet. Dupa o cearta cu seful la lucru am ajuns sa fac o semipareza pe sistem nervos datorita stresului. Ei dupa ce am vazut cum sta treaba am inceput sa fiu nepasator si sa nu mai pun nimic la suflet. Trebuie doar sa fi puternica si sa nu mai pui nimic la suflet. Asa sunt uni oameni in ziua de azi le place sa vorbeasca urat de alti crezand in sinea lor ca sunt mai presus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează