| noisolpXekuNemertXe a întrebat:

Ceva seriale care să îndeplinească următoarele cerințe:
1. Să fie SF de preferință, nu fantasy.
2. Acțiunea să se petreacă fie în trecut, fie într-un viitor post-apocaliptic, fie într-o lume paralelă sau pe o planetă care e la început de colonizare umană.
3. Să NU fie comedie și să aibă ca temă supraviețuirea și explorarea (adică să fie ceva de mister care urmează să fie elucidat).
4. Ar fi tare dacă ar avea și ceva backstory interesant, dar primele 3 cerințe sunt baza!

Exemple pe care le-am văzut și care se aseamănă ca și concept sunt: The Lost World; Lost; The Shannara Chronicles; The 100 etc.

Mulțumesc mult pentru sugestii!

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Serialele Star Gate.
Fiecare serial are teme si personaje diferite, singurul lucru comun este Poarta Stelara prin care se poate face deplasare intre diferite alte lumi, intr-un timp foarte scurt.

| noisolpXekuNemertXe explică (pentru Bula):

Fuii... păcat că le-am văzut...

| Bula a răspuns (pentru noisolpXekuNemertXe):

Gusturile si parerile difera.
Star Gate este apreciat ca unul din cele mai bune 5 seriale SF facute pana acum.

| noisolpXekuNemertXe explică (pentru Bula):

Nu mă mir...

| TheRealFantasy a răspuns:

Https://www.imdb.com/title/tt0475784/

Personal mi se pare mediocru, la fel cum nu ma incanta nici GoT, dar multora le place, are ceea ce cauti tu; din cate se poate observa cu ochiul liber eu sunt fix invers, vreau fantasy mai mult decat sf :)) si nu-s atras asa mult de intriga si mister cat de un plot care ma face sa invat cate ceva despre viata.

Vazusem acum ceva timp si Star Gate de l-a zis Bula, foarte bun serial. Ceva similar ce am inceput dar nu am mai continuat deloc ar fi Battlestar Galactica si Gattaca.

https://www.imdb.com/title/tt0076984/?ref_=nv_sr_2

Alta idee interesanta dar poate mediocra ar fi The Librarians. E cam cum e si The Lost World, m-am uitat si eu la seria noua lost world si e cam la fel, adica e mai mult aventura dar ai si time travel si elemente de sci-fi, nu e numai fantasy/adventure chiar daca e mai "family-friendly". Din nou, mie mi s-a parut ok, dar imi displac serialele la care sa te uiti doar din adictie, nu e fenomenal, la fel ca lost world.

https://www.imdb.com/title/tt3663490/

Ar mai fi la moda si Fringe si Black Mirror dar m-am tot uitat la trailer de cateva ori si la primul episod din black mirror si cam realizez deja unde se duce, nu stiu ce sa zic.

P.S.: Supernatural e fantasy, dar nu din seria bune, nu are backstory si clar nu e comedie dar nici altceva nu stiu ce vrea sa fie. In orice caz, sci-fi sigur nu este. :))
Cum s-a si zis, daca ai suficienta rabdare atunci vizionare placuta. Mmm, ce intrigant pare. :))

| noisolpXekuNemertXe explică (pentru TheRealFantasy):

Mie sincer, mi-a plăcut Westworld-ul. Adică primele expsoade nu m-au atras atât de mult, dar dupa ceva timp am început să văd complexitatea lui, în schimb, la GOT nu m-am uitat...

| TheRealFantasy a răspuns (pentru noisolpXekuNemertXe):

Da e complex, ideea e ca GoT nu este complex ci este simplu dar abuzeaza la maxim de faptul ca e serial si ca tema principala e inclestarea 'titanilor' alora, practic ai 2 tipuri de episoade in mare parte, episoadele in care toti se bat pentru putere si la sfarsit nimeni nu castiga de fapt si episoadele in care povestile personajelor secundare avanseaza treptat dar nu au nici un efect asupra a ceea ce se intampla in final cu personajele principale, adica practic sunt un fel de fillere deci backstory-ul e inutil.
Acum na, tu stii, pana nu vezi ce-i drept nu poti judeca deci la primul sezon daca te uiti nu cred ca vei regreta asa mult... :d

| Sara1248 a răspuns:

Supernatural, recomand cu toata caldura. Respecta cerintele tale si are 13 sezoane terminate si inca se filmeaza. Daca ai suficienta rabdare, vizionare placuta. happy

| Andrei0591 a răspuns:

Supernatural