Amadeus, Ran-Akiro Kurosawa-adaptare după Regele Lear, Spartacus, Ghandi, Lawrence of Arabia, Becket, JFK, In the name of the father, Finding Neverland, Walk the Line, The Last Emperor, The Last King of Scotland, La vie en rose, Elizabeth-cu Cate Blanchett, Capote, Danton, The Queen, Che, Frida, Frances, Chaplin, Girl with a Pearl Earring, Lady Jane, The Doors, Little Ashes, Rob Roy
Shawshank Redemption, Gladiatorul, Minotaur,
Schindler's List, Mihai Viteazul, Hotel Rwanda, Troia,
Odiseea. Un film despre iubire impinsa pana la disperare si despre curaj pana la cel mai inalt nivel
Eu am vizionat destul de recent "elizabeth the virgin queen", sau "elizabeth", cred ca gasesti cu ambele variante. filmul este incredibil de reusit, cu tema istorica (presupun ca ti-ai dat seama), personajele intruchipeaza perfect rolul... este pur si simplu un film ffffff reusit, pe care chiar ti-l recomand
.
Iti sugerez urmatoarele filme de cinemateca:Noaptea, Aventura, Eclipsa, Inocentul, Ghepardul, Calauza, Nostalghia, Conversatia, Duielstii, Aventurierii, Boby Deerfield, Noaptea mea cu Maud, Fantasme, In numele Papei Rege, Zorba Grecul, Fragii Salbatici, Splendoare in iarba, La est de Eden, La dolce Vita, La strada, Zabrisky Point, Bluow-up, Anul trecut la Marienbad, Clanul Sicilienilor, Sperietoarea, Principiul Dominoului,
Draga ANNA01, Ti-am trimis mai demult o lista cu filmele de cinemateca pe iti sugeram sa le vizionezi.As fi dorit sa stiu daca ti-a retinut atentia vreunul.Ma interesa opinia ta. Poate, imi dadeai si un calificativ.Sunt filme exceptionale. M-ar fi interesat o discutie despre unele din ele.Pe curand, LOUIS
UnchiulRamiz întreabă: