anonim_4396
| Anonim întreabă:


Îmi poate spune cineva dacă este în regulă să încarc pe Youtube videoclipuri cu desene animate mai vechi? Ceea ce vreau să știu e dacă e ilegal sau nu, conform drepturilor de autor și licență. Pentru că mi-aș dori să încarc câteva doar pentru public, nu pentru bani.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Aștept răspunsurile voastre.

Răspuns Câştigător
| bozioru a răspuns:

E putin mai complicat. Teoretic, nu e ilegal atata timp cat nu le monetizezi, dar iti trebuie aprobarea detinatorului legal de drepturi asupra acelui desen. Iarasi, Youtube-ul recunoaste automat 99% din video-urile care au drepturi de autor asa ca tu nu o sa le poti monetiza, dar le poti tine pe cont. Problema insa, apare atunci cand detinatorul drepturilor acelui desen doreste ca acele desenele sa nu fie distribuite pe Youtube, de catre tine, in acel moment tu iei strike la fiecare video "flaguit" de autor. La 3 strike-uri primesti notificare de la Youtube ca urmeaza sa iti inchida contul.

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca sunt foarte vechi si drepturile de autor au expirat (la fel ca pentru Stan si Bran), atunci le poti pune, altfel e ilegal (chiar daca nu se prinde YouTube).

| anonimg a răspuns:

Nu-ti fa griji: daca au drepturi de autor vei fi anuntat fara sa te mai stresezi din pricina asta. Numai sa nu depui dupa aceea contestatie, ci sa accepti ceea ce se va hotara in privinta aceasta.

| dannyel86 a răspuns:

Toate materialele multimedia incarcate pe Youtube raman garantat pe site numai daca e continut propriu, original. Daca incarci episoade din productii pentru care nu ai drepturi de difuzare, oricand acele secvente pot fi sterse de pe site, la cererea detinatorului legal al continutului de pe contul tau. Drepturile se pot referi atat la partea video, cat si la cea audio sau foto.
Episoadele nu vor fi sterse imediat, dar, mai devreme sau mai tarziu, exista riscul de a fi eliminate.

anonim_4396
| Anonim explică:

Da. Poți