| SingleForOne a întrebat:

Videoclipurile fake cu fantome sau monștrii sau altceva (pur și simplu cu un telefon sau cameră specială sau CCTV) sunt mai de speriat decât aproape toate filmele horror, unde se investesc sume mari de bani pentru a speria oamenii (acesta fiind scopul lor).

Ați avea o explicație logică pentru acest lucru?
Oamenii sunt mai credibili pentru asemenea video-uri (unii consideră reale, alții consideră fake), față de filmele/serialele horror?

4 răspunsuri:
| nukeyly a răspuns:

Is alte curiozitati din cotidian. De speriat? > depinde de om, dar interesant! tot ce-i filmat cu ozn, yeti, Chupacabra, casper, fulgere globulare, combustie spontana[nimic filmat din ce stiu], etc; toate au calitate slaba, pixeli lungiti, intuneric, nimic macar 1080p.

https://www.youtube.com/watch?v=1bBNeyrMOJE
https://www.youtube.com/watch?v=AOO5a_jUOzg&t=87s

| BBJHHRUGs a răspuns:

Linda 3d Corel Draw si celebrul Photoshop fac minuni mari in directia asta. cu thenologia asta din ziua de azi imposibilul e posibil. asta e o modlitate de a face bani in ziua de azi pe frica si spaima altuia. Sunt mii de tineri care din lipsa de idei sau inspiratie se gandesc cum sa mai faca bani devenind regizori horror. Doar daca este vorba de o fotografie clasica din hartie (nu digitala) sau aparat de fotografiat cu polaroid (ala care scoate pozele pe loc) ar putea fi adevarate. Tik tok-ul necesita ceva timp pentru a fi editat.
Exista o companie numita GhostStudy care ia materialele video foto si le examineaza pixel cu pixel si au decoperit ca multe din ele sunt fake. Tu crezi ca aia care posteaza poze si filmulete video despre asta le trimit direct la echipa asta de cercetatori sa le respinga plauzibilitatea. Nu mai au ce sa manance daca ca privitorii nu le cred. Inchipue-ti ca daca iti apara in fata ochilor tai fantoma pentru o fractiune de secunda tu nu ai timp sa scoti telefonul, sa il aprinzi sau sa il pornesti din stand by si sa dai click cu degetul pe meniul de inregistrare si sa apesi butotnul de prornire a inregistratii. uite aici un canal plin de fake-uri https://www.youtube.com/@PaulDadrian/videos

| CelCareRamaneInUrma a răspuns:

Da,explicatia e ca filmele tip ''found footage'' a.k.a ''mockumentary'' par realiste din cauza stilului in care se filmeaza.Dar pot sa ma uit si la filme horror cu buget mare si sa-mi placa extrem de mult

| hanz a răspuns:

Din punctul meu de vedere, cred ca alea filmate cu telefonul/camera etc par sa tinda mai mult spre adevar, chiar daca sunt sau nu adevarate. cand te uiti la un film horror deja stii chestia asta ca totul e regizat/fake si tot asa. sentimentul asta al realitatii ne face sa credem ca un video filmat cu telefonul e de 4 ori mai infricosator decat un film horror. asta e doar opinia mea happy.