| asasin12des a întrebat:

Am un caine batran si bolnav care sta in curte. In zilele astea o sa fie temperaturi de -11 grade, i-a nins in cusca. Bunicul meu se ocupa de el cat si de celalalt care se afla in aceeasi situatie. Ce pot face pentru ei? Tin sa precizez ca nu am cum sa ii aduc in casa

3 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Ori ii faci alt culcus ori incerci sa ii repari vechea cusca si sa pui o patura calduroasa altfel nu o sa reziste.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Si de ce să nu-i țineți in casă, măcar in holul casei? Mai ales că sunt bătrâni, cu afecțiuni, poate grave. Iar în cușcă, mai și ninge. Aici, citez ceva: "Cotețul pentru câine este ca si o casă pentru om. Dacă era doar acoperis de ploaie e ca si cum tu ai dormi in statia de autobuz."
E crud ce se-ntâmplă, e greu de înțeles. Faceți o faptă omenească, măcar pe timpul nopții. Și zilele sunt foarte geroase, iar gerul le va afecta si mai grav sănătatea. Vor chinui sărmanii, ca niște câini, de data asta, la propriu.
Roagă-ți bunicul să aibă milă. Insistă, ca un copil bun ce ești, nu îi lăsati in noaptea asta afară. Poate că aveți in curte un grajd, o șură, dacă în casă, bunicului i se pare un deranj prea mare.
Pune-le câte o pătură călduroasă in interiorul cuștii, protejează-le incat să nu pătrundă ninsoarea in interior. Ți-aș spune să le pui in interior peturi cu apă caldă/ fierbinte (dar apa se va răci imediat și trebuie reincalzita din juma in juma de oră, deci e inutil)
Singura solutie e să îți poți convinge bunicul să aibă milă.

https://adevarul.ro/......index.html

https://familist.ro/cainele-din-curte-si-iarna

| gabicoo a răspuns:

Într-o situație asemanatoare e si câinele meu!
Nu pot să îl iau în casă așa că l-am mutat în magazie unde i-am facut un culcus dintr-un coș de nuiele umplut cu paie in care am pus si o patura veche!