| anonimcurajos a întrebat:

Buna,am un catel de aproape o luna (3 saptamani si 3 zile)... Cand ar trebui sa incep sa ii dau mancare canina? Si dupa înțărcare, mamelele mamei lui cand se vor "micșora" ca inainte? Puteti sa imi dati mai multe detalii, va rog? DAU FUNDIȚĂ, multumesc ❤️

Răspuns Apreciat de Editori
| NMG22 a răspuns:

Cainele meu la 4-5 saptamani a fost intarcat si atunci l-am si adus acasa.
Eu la inceput ii dadeam bobite foarte micute (daca mergi la veterinar si ceri mancare pentru pui de cateva saptamani o sa stie ce sa iti dea) ori cu lapte ori simple (bobite cu lapte ii dadea fata de la care l-am luat asa ca nu puteam sa il trec brusc pe boabe simple).
Mancare canina ai putea sa incepi sa ii dai dupa intarcare, intai dai bobite cu lapte ca sa nu fie prea tari pentru el si sa nu le poata manca apoi cand ii mai cresc dintii dai bobite normale sau daca vrei sa ii dai, poti sa ii dai pliculete Pedigree eu asta ii mai dau catelului meu ca un mic rasfat.
Doar ai grija sa nu ii dai prea multa mancare, intreaba veterinarul cam cat ar trebui sa manance rasa lui la varsta lui ca sa nu se ingrase (persoana de la care l-am luat pe catelul meu a facut prostia de a ii lasa bolul intr-o camera plin, pe el in aceeasi camera si atunci el manca cat voia si s-a ingrasat).
Daca se ingrasa, poate ajunge sa aiba alte probleme de sanatate.
Sper ca te-am ajutat! Sa ai un caine sanatos!

1 răspuns:
| InYourMind a răspuns:

Stai tu liniștit ca ma-sa nu-l intarca prea curând, încă vreo 3 luni cel puțin mai suge. Sau o luna depinde de mama. Oricum nici n-are dinți cu ce sa mănânce mâncare acum, poate doar pasata.