| Marya6329 a întrebat:

Buna. Am un iepuras in varsta de doi ani, care e libera in toata casa. Si acum as vrea sa-mi iau o pisica. Si ma cam streseaza gandul ca poate n-o sa se inteleaga. Voiam sa stiu daca ati avut combinatia asta de animale, care este experienta voastra. Multumesc frumos!

10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sa fi sigură ca nu se vor intelege, in primul rind sunt doua animale diferite, nu sunt doua pisici, nici doua pisici in aceeasi casa nu se inteleg una cu cealalta, se bat, dar cum crezi tu ca se va intelege o pisică cu un iepure, pisica are instinct de a vîna, ea prinde șoricei, daca iepurasul este mai mic decat pisica, ea il va ataca. Pisicile in primul rînd i si apără teritoriul, si ele vor sa fie stapîne absolute, nu sunt dispuse sa cedeze locul altui animal.

| XKronstadt a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Ai văzut vreodată cum arată un "iepuraș de doi ani"? laughing
Marele German (talie medie, printre iepuri) poate lovi mortal o prăpădită de pisică. Iar asta, doar fiindcă s-a speriat. Ăsta nu o spun din perspectiva unui adolescent care trăiește la bloc, și care a văzut iepuri doar pe Discovery, sau la Zoo.
Pisica domestică este un animal sclifosit, ale cărei instincte de vânător sunt aproape nule. Fac pariu că un Mare German aflat la mine în gospodărie îți bate (provocat pe bune, bineînțeles) un motan de-l face să cânte mai ceva decât urâta aia de Madonna. laughing
Probabil, ai rămas agățat în poveștile alea din copilărie, unde iepurașul este doar o chestie mică și pufoasă, cu urechi mari și care se sperie de umbra sa.

| Marya6329 explică (pentru XKronstadt):

E un iepuras. E cap de leu, rasa pentru iepurii de companie. Cauta si-ai sa vezi. Stiu cum reactioneaza un iepure, nu din povesti ci din experienta. Cand pisca va creste, cu siguranta va fi mai mare ca iepurasul.
Multumesc pentru raspun oricum.

| XKronstadt a răspuns (pentru Marya6329):

Iepurele tău este destul de puternic. Nu este anemic, așa cum este Piticul Olandez. Chiar și cei din rasa Cap de Leu (Lionhead) pot fi destul de agresivi. Pot mușca stăpânii destul de serios.
Tu, faci cum crezi. Eu doar am postat o părere personală, cunoscând comportamentul iepurilor.

| Marya6329 explică (pentru XKronstadt):

Stiu, si iepurita mea este mai agresiva uneori. Insa pe ea am vazut-o cu alte animale, e curioasa de ele la inceput si dupa se plictiseste repede. Am stat in casa unde era si un catel, si ea era foarte curioasa. Eu imi fac griji, pentru ca stiu pisici foarte agresive cu celelalte animale. Eu o sa iau puiut, si o sa fiu cat pot in prezenta lor cat interactioneaza. Dar n as vrea sa fiu pusa in situatia in care sa-i izolez unul de altul. Legata de iepuras sunt mai linistita fiindca o cunosc de doi ani, cam stiu la ce sa mai astept. Pisici n-am mai avut pana acum. Multumesc mult de raspuns!?

| XKronstadt a răspuns:

Se vor înțelege perfect, fiindcă sunt două animale suspicioase, care nu se vor ataca decât pentru apărare.
Bineînțeles, mai depinde și de tine, de felul în care le vei face să se accepte.

| Pati2500c a răspuns:

Am un ditamai iepurele, iubeste cainii si pisicile. Al meu e liber prin curte. Cand i-am dat prima data drumul mi-a fost frica de intalnirea dintre ei. Spre surprinderea mea cainele de abia asteapta acum sa ii dau drumul iepurelui sa se joace, iar pisicile la fel. Dar pe caldura asta doarme mai mereu la umbra iepurele si distractia incepe pe seara happy. Nu ti face griji, se vor intelege de minune, o sa vezi. ( ai mei dintotdeauna au crescut iepuri deci stiu cum sunt )

| Marya6329 explică (pentru Pati2500c):

Multumesc pentru raspuns? Mi-am luat pisicul. Momentan se sperie unul de altul. Ii las sa se cunoasca treptat.

| Pati2500c a răspuns (pentru Marya6329):

Da, e normal sa fie speriati la inceput happy

| Andr9385929444 a răspuns:

Eu cred ca se vor intelege. Pisica va creste cu el și se ca obișnui. Era complicat dacă aduceai acasă o pisica matura.