anonim_4396
| Anonim întreabă:

Bună! De curând, mama mea a găsit un căţeluş abandonat pe stradă şi l-a luat acasă din milă, deoarece era singur printre maşini şi în ploaie. Totuşi, ea vrea să ştie ce rasă ar putea fi (cât de mare va creşte, cum trebuie îngrijit, etc), dar nu ştim. L-am dus la veterinar şi el ne-a spus să mai aşteptăm să crească pentru a putea da un verdict. Dacă există persoane care se pricep la asta, îmi puteţi spune, vă rog, ce rasă ar putea fi acest căţeluş drăguţ? Şi câteva detalii despre îngrijirea lui?
Mulţumesc anticipat!

https://sta.sh/01b2g0r4gvmm
https://sta.sh/01zctlairtzl

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

A prins bine animalu ala sa stea langa voi. Daca e dresat bine poate sa va apere de infractori cand ajunge adult

| Eireann a răspuns:

Cand ai fost la veterinar l-a controlat de cip? In general cainii de rasa au cip-uri ca sa poata sa fie inapoiati daca se pierd.
Din pacate eu nu sunt de accord cu Dintrebare, nu e indicat sa hranesti in caine cu mancare de oameni. Mancare pentru catei in comert e ieftina si in plus eu cumpar de la un macelar din zona rinichi, plamani, stomac, etc, bucati pe care el nu le vinde (am vorbit cu el si ma suna cand are si le da ieftin) si le fierb, tai bucati si le dau cainilor - asta cam de 2 ori pe luna, in rest mancare de caini din comert.
Veterinarul are o schema de vaccinare si deparazitare pentru caini si e bine sa o urmati. Invata-l de mic sa stea la periat si spalat daca nu o sa fie mult mai greu cand creste. Cat e asa mic daca poti sa il stergi cu o carpa umeda si este suficient pentru a il curata.
Felicitari mamei tale, e o femeie cu suflet mare!

Răspuns utilizator avertizat
| Eireann a răspuns (pentru Harfagre):

De la "particulari" cel putin £600, de la crescatori autorizati nu iei nici un caine de rasa cu mai putin de £1200. Daca e de la canisa are in mod normal cip in ceafa si veterinarul trebuie sa verfice. Si daca e de rasa nu cred ca il dadea crescatorul la 5-6 saptamani, de obicei trebuie tinuti pana la 3 luni.

Răspuns utilizator avertizat
| Seulbi a răspuns (pentru Eireann):

Am fost la veterinar și ni s-a spus că nu are cip. Azi urmează să vină alt veterinar, să avem mai multe păreri și să ne asigurăm că așa este. Dacă îl păstrăm, îi vom face toate cele necesare, mulțumim pentru sfaturi!
Da, chiar este așa. Mulțumesc frumos!?

| Seulbi a răspuns (pentru Harfagre):

Era pierdut într-un târg, singur, printre mașini și în ploaie. Când l-a găsit, s-a uitat prin jur să vadă de unde ar fi putut veni, dar nu a găsit nimic. L-am dus la veterinar și nu are cip. Plănuiam să îl punem și pe rețelele de socializare pentru a vedea dacă se găsește persoana care l-a pierdut, dar ne gândim că ar putea apărea cineva care să mintă că e proprietarul...

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Dintrebare a răspuns:

Buna, in primul rand bravo mamei tale pentru ca ati adoptat cainele. Eu zic ca ar putea fi metis ciobanesc de bucovina. Sunt slabe sanse sa fie o rasa pura daca l-ati gasit pe strada. Cel mai important ar fi sa ii faceti vaccinurile si deparazitarea asa cum va sfatuieste veterinarul. Si sa ii pregatiti o cusca pentru ca mai mult ca sigur este un caine de talie mare si va sta afara. Cu alimentatia nu e asa complicat. Cainii mananca orice mancam si noi sau ii luati mancare speciala pentru caini. Vara cand e cald il puteti spala cu furtunul in curte. In rest nu cred ca are nevoie de ingrijiri speciale.

| LittlePoppy a răspuns:

Cautand dupa imagine, am gasit ca este rasa "Tornjak". Un câine păzitor de animale nativ la Bosnia si Hertegovina și Croaţia. https://ro.vvikipedla.com/wiki/Tornjak