| Deniz23 a întrebat:

Buna! O sa fie un text mai lung dar chiar nu știu ce sa fac.
Am o pisica care este gestantă, nu mai mai avut o pisica gestantă și nu știu ce sa fac. De vreo 3 zile cam asa nu mai este atat de activa și sta retrasa in casa, cam o zi a stat sub biroul meu din camera unde ea acolo mai dormea și înainte însă acum doar acolo a stat aproape o zi întreaga dar pentru ca locuiesc la casa spre seara a ieșit afara ( nu doarme in casa doar sta pe timpul zilei puțin însă fiind gestantă am lăsat-o sa stea mai mult) e, a doua zi la fel, am băgat-o dimineața a mâncat și tot acolo a stat mult timp pana am luat-o eu forțat sa o dau afata pentru a nu-și face nevoile in casa nu prea a vrut sa plece de acolo, a treia zi după ce a intrat și a mâncat și a schimbat locul in living sub o masa retrasa într-un tunel de pisici la fel nu a plecat toată ziua, azi la fel in același loc sub masa.
E acum bănuiesc ca își caută un loc pentru a fata? La asta m-am gândit. Eu i am pregătit in garaj intr-o lădița dar știam ca poate alege alt loc. Inițial am zis bine o voi lasa in casa sa doarma dacă nu iese de loc de sub masa cu riscul de a aduna nevoile ei de dimineața dar a ieșit și voia de mâncate, i-am dat apoi am zis sa o dau afata poate își face nevoile ( o urmăream) și o bag înapoi dar ea a rămas pe prag unde îmi părea un pic speriata asa ca am luat apa mâncare am dus-o in garaj unde ii pregătisem lădița am pus-o acolo și i am lăsat posibilitatea de a iesi dacă vrea.
Aveti o părere? Am procedat oarecum bine? Aveti vreun sfat? M ar ajuta orice. Chiar nu știu cu ce sa o ajut. Am citit le net și scria ca, cam in 60 de zile va fata, și cam atâtea zile sunt după o poza cu motanii in curtea mea. SCUTATI ROMANUL

3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Las-o in casa, fiindca pisicile sunt curate si cand au nevoie sa-si faca nevoile, miaunasi se cer afara.
Da-i pace sa stea in casa, probabil are dureri.
Nu uita sa o hranesti dublu de cum o hraneai inainte, fiindca este gestanta si are nevoie de mai multa mancare.
Nu uiat sa-i pui si un castronel cu apa proastapata, intr-un colt de camera, ferit de picioarele voastre, ca sa nu-l varsati.

| laSoledad a răspuns:

Ai living si garaj, dar n-ai cativa bani sa-i cumperi o litiera si nisip de pisici ca sa faca in casa in mod organizat si nu peste tot? Nisipul de pisici mai acopera din miros si daca te obisnuiesti sa-i cureti zilnic litiera, n-o sa miroasa in casa.

Si chiar daca isi face nevoile afara, o poti lasa in casa. Pisica mea din trecut mieuna la usa cand voia sa faca si o lasam in curte iar apoi venea inapoi.

Las-o in casa, e gestanta. Are probleme. Are nevoie de un loc linistit, cald, moale si ferit de agitatia casei. Da-i mancare, apa si mangaieri.

SI DU-O NEAPARAT LA VETERINAR.

| Deniz23 explică (pentru laSoledad):

In seara asta am conștientizat ca poate vrea sa rămână in casa și nu m-am pregătit cu nisip și litiera. Ea își mai făcea nevoile într-un ghiveci mare din casa dar cred ca ii este greu sa meargă din living pana acolo. Chiar am ferit-o de agitație și de catel pentru ca el sta in casa iar ei nu se împăca deloc.