| Temmary a întrebat:

Peste vreo 4 zile o sa primesc un porcusor de guineea. :3 Va rog frumos sa imi spuneti absolut tot despre ei. Ce mananca, boli, absolut tot despre hranire ( ce mananca, ce nu are absolut deloc voie sa manance, ce trebuie sa manance neaparat in fiecare zi ), daca il afecteaza faptul ca il las vreo 3-4 ore pe zi singur acasa, cat de des trebuie sa merg cu el la veterinar si cam cat ma costa pe luna intretinerea lui ( hrana, rumegus pentru cusca, veterinar, etc )... PS: Poate imi dati idei si de cateva nume, dar frumoase. Vreo 10 pentru baietei, 10 pentru fetite. Multumesc mult! :*

Răspuns Câştigător
| asdfghjkl33 a răspuns:

Un porc de Guineea sanatos are "maniere" incantatoare, care il fac sa devina foarte agreabil: nu roade lemnul si nu musca, este foarte abil la catarat si sarit; orice zgomot nou pe care il aude ii provoaca o stare de imobilitate caracteristica (incremeneste cu ochii mari, deschisi si cu spatele arcuit, atitudine ce poate dura 20 de minute). Locuinta lor trebuie sa fie dintr-o cusca de metal, cu fund dublu din tabla perforata ori din plasa de sarma. Asternutul culcusului este facut din ziare, peste care se pun paie moi, curate, fan foarte bine tocat, rumegus netratat, moale. Asternutul se schimba o data sau de doua ori pe saptamana.

Porcusorii sunt foarte sensibili la frig. Trebuie evitati curentii de aer rece, cusca sa nu fie situata in apropierea ferestrei sau langa o sursa de caldura. Porcusorul de Guineea este un erbivor. Vara se pot utiliza furaje, trifoi, papadie, iarba; iarna, fan sau lucerna, cartofi fierti, seminte de cereale, morcovi, sfecla, nutret granulat, suc de tomate si suc de macese. Porcusorii mananca des si putin, ei trebuie sa dispuna in permanenta de apa curata si proaspata. Cea mai importanta substanta de care porcusorii de guineea trebuie sa beneficieze in alimentatia lor este vitamina C, deoarece organismul lor nu este capabil sa produca aceasta substanta.

- daca reusiti sa ii administrati o selectie buna de legume bogate in vitamina C, acestea ar putea suplini necesarul de vitamina C pentru un porcusor de guineea adult (care nu este insarcinat);

- unele pelete de hrana speciala au vitamina C adaugata, dar, din pacate, vitamina C este o substanta instabila, degradandu-se in timp. Pastrarea peletelor la intuneric, in frigider, va ajuta la prezervarea continutului de vitamina C;

- cea mai sigura cale de a suplini nevoia de vitamina C este de a o adauga in apa, atata timp cat porcusorul de guineea nu refuza apa din cauza gustului. Suplimentele din comert sunt bune si ele, dar si mai eficienta este o capsula de vitamina C dizolvata in vasul cu apa. Apa trebuie schimbata zilnic.

porcusor de guineea

Asigurati-va ca porcusorul de guineea bea apa, pentru ca nu vor bea suficienta apa daca nu le place gustul. Alimentatia variata si bogata in verdeturi proaspete bogate in vitamina C poate fi o idee mai buna decat adaugarea vitaminei in apa.


Fanul
Fanul ar trebui sa fie materia prima din dieta unui porcusor de guineea, acesta trebuind sa fie tot timpul proaspat si disponibil.

Peletele
Peletele din comert pentru porcusorii de guineea trebuie, de asemenea, administrate zilnic. Administrarea trebuie insa intrerupta daca porcusorul devine obez. Tipurile de hrana cu fructe uscate, etc, intr-o mixura de elemente nutrivive, nu sunt o alegere la fel de buna precum peletele.

guinea pig

Legumele proaspete
In plus pe langa fan si pelete, o varietate de legume proaspete, mai ales legume verzi stufoase, ar trebui sa le fie oferite zilnic. Evitati salata Iceberg, intu-cat are o valoare nutritiva foarte scazuta. Alegeri bune sunt: spanacul, varza, napul, frunzele de gulie, patrunjelul si frunzele de papadie, toate fiind bogate in vitamina C.

Morcovii, frunzele de morcovi si aproape orice alta fructa sau leguma sunt bune. Legumele stufoase ar trebui sa reprezinte baza suplimentelor vegetale, fructele si celelalte legume fiind administrate cu moderatie.

2 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Mananca cam ceea ce i se da, iar ca nume rony sau deea

| PascuDenisa a răspuns:

Mă scuzi, dar atunci când vrei să-ți iei un animal de companie anume nu ar trebui să te interesezi de el si de condițiile pe care acesta le suporta?