|

Bună!

Pun din nou intrebarea asta si sper sa primesc un raspuns bun de data asta.
Săptămâna asta imi iau un bichon de 8 săptămâni (fetita).
Cum trebuie tebuie sa il ingrijesc, ce mancare e buna pentru el, de ce lucruri are nevoie?
O sa il tin in casa, chiar daca stau la curte. De cate ori sa il scot afara si cum il invat sa faca afara?


Funda!

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Mancare - pentru inceput ar fi de preferat sa nu schimb mancare asa ca intreaba ce primea de obicei si sa ii dai si tu la fel. Daca vrei sa schimbi incearca sa o faci gradual. La 8 saptamani cateii trebuie hraniti de 3-4 ori pe zi, mancarea de oameni si oasele nu ii fac bine.
Du-l la veterinar si ai grija sa fie vaccinat dupa cum spune veterinarul, altfel se poate imbolnavi grav. Eu zic sa ii pui chip, asa o sa ai sanse sa il recuperezi daca se pierde sau il fura cineva si vrea sa il vanda. Nu il scoate afara pana nu e vaccinat si sa nu il lasi sa intre in contact cu alti caini pana atunci.
O sa ii dea dintii si o sa roada tot ce prinde, inclusiv cabluri (foarte periculos). Exista substanta speciale in pet shop care au un miros sau gust neplacut pentru caini. Cumpara-I jucarii de ros, dar fara parti mici detasabile ca se poate inneca si fara zdranganitoare ca o sa te scoata din minti.

| explică (pentru Eireann):

Stiu ca acum (inca e langa mamica lui?) mai primeste si paine inmuiata in lapte, ciorba...

1 răspuns:
| a răspuns:

Poti sa ii iei un patut special pentru catei. O sa planga in prima seara, daca poti sa iei o paturica de la cel de la care o cumperi care sa fie din cuibul unde dormeau cateii o sa ii fie mai usor sa se acomodeze.
De scos afara (dupa vaccinare) o scoti la 15 minute dupa ce a mancat. O lauzi cand face afara, o certi (nu o bati) cand face in casa.