|

Bună seara! Am un motănel de aproape 3 ani, 2 ani jumătate. Am observat că i-a ieșit ceva ca o gâlmă pe gât/obraz. Acolo blana lui este lipicioasă și pare că a curs sânge. De fel motănelul mușcă și zgârie, dar am observat seara trecută(când părea că nu are acea gălmă) că atunci cănd l-am atins a mieunat iar apoi a sărit să mă muște. A stat cu colții în mâna mea și nu voia să îmi dea drumul. Astăzi a părut normal, puțin mai plictisit, dar acum spre seară a început să doarmă incontinuu. De fel când intram în aceeași camera cu el, se trezea și alerga să mă muște sau stătea la pândă, dar acum nici nu s-a trezit când am venit lângă el. Dar când am pus mâna pe el, din nou a început să mieune și a încercat să mă muște. Am citit niște articole că ar putea fi cancer, și m-am gândit că mă puteți ajuta. Acestea chiar sunt semne de cancer? Ar trebui să mă duc la veterinar cu el? Țin să menționez că are și puțin urechile negre și a început și nasul să fie puțin negru. Mi s-a mai întâmplat să aibă urechile negre, dar a trecut după o perioadă. Nu am fost niciodată cu el la veterinar. Cât ar putea costa o vizită la veterinar? Și ce aș putea face ca să îi ameliorez durerea? Mulțumesc mult! O zi bună!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pisicile sunt mult mai agresive, în general, în momentul în care sunt bolnave. E posibil să aibă o suferință fizică și asta să fie singura manieră în care s-o poată exprima. De asemenea, faptul că doarme mult e un indicativ destul de bun cum că organismul lui e slăbit din pricina luptei cu boala. Dacă ții la el, ar trebui să-l duci să-l vadă un medic veterinar. În general, vizita în sine nu costă mult, ci mai degrabă tratamentul pe care ar decide veterinarul să-l administreze motanului, dacă ești și tu de acord, evident.

1 răspuns:
| a răspuns:

Nu poți pune un diagnostic din moment ce nu știi. Mergi la medicul veterinar și îți va spune exact ce are, nu mai sta pe gânduri dacă dorești ca motanul tau să nu mai sufere. Preturile diferă de problemele de sănătate și pân la urmă ce mai contează!? Ai un animal, e o responsabilitate. Și părinții tăi te duc la medic când ești bolnav și nu mai întreabă în stânga și în dreapta cat ar putea să coste! Poate sa fie 50 sau peste 100 lei. Mergi decât să se înrăutățească sănătate patrupedului ori sa te vedem pe TPU cum poți să-ți alini durerea că ți-a murit motanul! Cu părere de rău, TPU nu tratează problemele medicale și nici medici nu vei găsi sa te îndrume. Tot un medic TREBUIE să-l vadă!
Sănătate motănelului!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează