| 012345678910bbb a întrebat:


Am un cățel (pomeranian) care are purici, am observat după ceva vreme la el (pentru ca are blana foarte deasă) ca se scărpina excesiv. Are de aprox o luna. Problema este că nu mă lasă sa îl controlez, nu pot sa ii scot decât la baita. Familia mea vrea sa îl tundem, însă eu nu prea sunt de acord din cauza blanitei. Ce pot sa fac ca sa scape cât mai repede? I-am pus și picătura pentru purici/căpușe etc., i-am luat și un șampon special, însă nu l-am folosit momentan, mâine mă gândeam sa îl bag din nou la baie.

2 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu-l tunde. Inainte cu 7 zile de a-i pune la ceafă picătura antiparazitară, nu-i face baie. Și nici in următoarele 7 zile, după aplicare. Lasă solutia să actioneze. Se aplică direct pe pielea animalului la ceafă, prin inlăturarea părului si apoi se masează ușor zona, pentru ca solutia sa patrunda in piele (te speli bine pe maini, după aplicare).
Șamponul e mai mult preventiv, nu face mare lucru. Eu ți-aș recomanda să-i cumperi o zgardă FORESTO, care-l va proteja impotriva puricilor si capuselor, pentru 8 luni. Ai liniste, daca te decizi să îi faci catelusului cadou, zgarda respectivă (nu orice zgardă il protejează atat de mult timp si atat de bine).

PS. Verifică dacă are purici, fiindcă scărpinatul excesiv poate fi si din alte cauze (alergii, dermatite etc)

| Furnicuta000 a răspuns:

Si eu am un caine cu blana mare si nu a scapat de purici cu solutiile alea de purici. Dar cand i-am facut baie cu sampon pentru caini pur si simplu au iesit toti puricii