| Anonimata345 a întrebat:

Bună TPU! Mi-am achiziționat acum 2 săptămâni în urmă 2 peruși. Sunt o pereche, o fata și un băiat. Problema mea este că nu știu ce să fac ca să le câștig încrederea, desi cred ca asa ceva nu mai este posibil, pentru că băiatul este foarte speriat când ma apropii de colivie. Fetița nu are nicio treabă. Recunosc, din prima zi când l-am adus a zburat prin casă și a cazut jos sub dulap, unde a trebuit să îl scoatem cu mâna că de altfel murea acolo. În fiecare zi am băgat mâna în colivie si i-am hranit. Insa doar cu mana aproape de ei, deoarece pe mână sau deget niciunul nu vine. Țin să subliniez că le-am dat drumul de vreo 4 ori, iar de prima data și a doua i-am prins băgându-i forțat în colivie caci acestia nu mai intrau. A treia oara au intrat singuri, doar pentru ca le era foame. Iar a patra oara au zburat prin camera mea. Unde pe fetita am prins-o foarte ușor, deci în concluzie ea este foarte cuminte. Însă pe băiat l-am prins pe întuneric pentru ca era seara și trebuia sa il bagam in colivie la culcare. Nu știu de atunci imi este foarte frica pentru că pur si simplu nu cred ca mai am sanse cu el. Aaa da și a doua oara cand l-am prins l-am certat pe baietel un pic dar cu o voce destul de ok, nu stridenta deoarece eram conștienta ca o să il sperii și mai tare. Deci atunci când bag mâna în colivie, vin lângă colivie și vreau să le pun de mâncare sau să mut locul unor lucruri, fac foarte urat amândoi, dar cel mai mult baiatul. Seara când se linistesc îi mangai usor, dar mai mult pe fetita pentru ca aceasta nu ciupește, îl mângâi și pe băiat dar cu un betisor de ureche. Intrebarea mea este, ce aș putea face să îi îmblânzesc? Cum să le câștig încrederea, cum sa ii fac sa se imprieteneasca cu mine și sa nu mai fugă? Aaa da îmi puteți spune unde pot gasi crenguțe de-alea de mei, cica sunt foarte bune pentru ei. Ofer funda celui mai bun raspuns!

2 răspunsuri:
| CookieDog a răspuns:

Daca pasarile sunt luate din petshop, iti faci sperante desarte, daca erau de la crescatorie, era altceva.

| eckblume a răspuns:

Eu am crescut perusi. Le luam crengute de mei de la farmacii veterinare. Nu stiu daca ai in oras magazine care afiseaza mare ca au mancare de caini si pisici. Se gasesc si acolo.
Nu iti pot descrie un ghid pentru a-l imblanzi deoarece fiecare pasare e diferita. Perusii pot fi foarte fricosi. Tu comporta-te frumos cu amandoi si ai rabdare cu el. Pana la urma o sa vada ca nu ii vrei răul.
Ai mei stateau toata ziua prin camera si da, la inceput ii bagam in colivie cand se lasa intunericul deoarece nu voiau in cusca.
Uite cateva clipuri de pe yt: https://youtu.be/Ce7-h31U7hk
https://youtu.be/p8fYYeLmboc
https://youtu.be/q34H2VhwPjU
https://youtu.be/thpQoWuSiR0 (ii ai de putin timp, asa ca nu te descuraja;) )

Poti comanda de aici: https://www.petmagazin.ro/......mei-100-g/
*In orasul meu se gaseste mancare pentru perusi si in piata. Depinde de zona, sigur o sa gasesti undeva.