|

Buna ziua! Am pus 20 de oua la incubat de prepeliță acum 18 zile, le-am intors in zilele 1-14, temperatura o au de 38° si umiditatea din ziua a 14 a am crescut-o de la 60% pana la 80%. Intrebarea mea este de ce nu a eclozat niciunul pana acum? Nu am facut eu ceva corect?Dau Funda!

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

De unde ai luat ouale de prepelita?
Esti sigur de antecedentele lor sanatoase?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai ales ouale sa aiba acel "banut", camera de aer? Ai verificat daca este perfect neteda coaja oualelor? Ouăle trebuie să fie netede, cu pete negre mici pe suprafața pigmentării medii, nu cu o culoare foarte saturată. Nu ar trebui să existe protuberanțe, fisuri, mucegai sau zgrunturi pe suprafață. Este de dorit ca suprafața să fie mată, fără luciu în exces. Ouale trebuie sa fie usor alungite in partea de sus nu rotunde.
Ouăle de prepelit pentru incubație sunt prelevate de la femele de la vârsta de 2 luni. La femelele mai vechi de un an, ouăle nu sunt potrivite pentru reproducere. Pentru reproducere se ia ouă de mărime medie. În mărime mică sau mare, pot exista diferite tulburări care să aducă reproducerea cu succes a unor descendenți sănătoși.
Timpul de incubare este diferit si functie de rasa:
Câmpie și japoneză - 17 zile,
Californian - 22 de zile,
Virgin - 23 - 24 de zile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează