| RandomQuestionsAndAnswers a întrebat:

Cat traieste un Rottweiler?

9 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
De obicei rasele mai mari traiesc mai putin decat rasele mai mici, dar nu e o regula exacta. Depinde de foarte multi factori, de cum si cu ce ii hranesti, daca ai grija de el, daca il duci regulat la control pentru a depista eventualele boli, daca ii faci vaccinul anual regulat.
Media ar fi intre 9-12 ani, dar te asigur ca o poate depasii daca ai foarte mare grija de el, cainele meu are 14 ani, cei drept nu e rottweiler si o corcitura intre pechinez si un schnauzer.

| RandomQuestionsAndAnswers explică (pentru LaLaura):

Al meu are deja 10 ani si cam doarme toata ziua, incepe sa "rugineasca" saraca.

| LaLaura a răspuns (pentru RandomQuestionsAndAnswers):

Si a mea face la fel, mananca si doarme, nici afara nu prea e dornica, prefera sa isi faca nevoie si sa fuga sus in casa. Asta e batranetea, nu ai ce sa ii faci, mai ales daca are probleme cu oasele osteoporoza ( de durere nu poate sa faca mai nimic).

A mea mai sare la minge, asa ma jucam eu cu ea cand era pui. Dar acum imi vine greu sa cred ca o sa vina momentul acela cand o sa ma despart de ea.

Cateodata mai are si a mea chef, dar rar, si nu te gandii ca trebuie sa te desparti de ea daca nu mai are energie.
Acum 1 an eram sa o pierd pe a mea, dadea din boala in boala si medicul veterinar nu mai stia ce sa ii faca deoarece incepea sa faca alergie la antibiotic ( si avea nevoie musai de el), stateam langa ea in timp ce plangea( plangeam si eu) si toata lumea imi spunea ca gata o sa moara, dar nu a murit si doar medicul veterinar a spus ca nu o sa moara.
Deci, nu te mai gandii la asta, tu sa faci tot ce poti sa o mentii in viata si sa fie fericita.

Incerc, dar si ea a inceput sa aiba "efecte secundare" dupa ce mananca un anumit tip de mancare si altele...

Da stiu, nu ii mai da acea mancare, organismul ei nu mai e ca in tinerete, a mea are multe restrictii la mancare.

| Otto2014 a răspuns:

Depinde ce boli are.