|

Cateaua mea are 2 ani de om.

De 3 saptamani nu mai are chef de viata. Pleaca cu zilele de acasa si se intoarce doar pentru cateva ore.

Nu mai are apetit, nu mai vrea sa se joace cu mine si nici cu jucaria ei, nu bea apa, nu se mai ridica sa vina la mine.

Inainte era foarte jucausa. Dimineata astepta plina de energie sa intru pe poarta iar seara cand trebuia sa plec la munca ma conducea mereu la poarta plina de energie. Nu parasea curtea, nu refuza o partida de joaca.

In urma cu 3 saptamani am avut o petrecere in curte cu muzica puternica si invitati pe care cateaua nu ii cunostea, nu stiu ce a patit sau ce a facut ea in timpul ala pentru ca eu am fost foarte ocupat. Urmatoarea zi dupa petrecere am inceput sa vad comportamnetul asta negativ la ea si am trecut cu vederea crezand ca e doar o faza trecatoare.Oare am gresit pentru ca i-am acordat libertate maxima de cand era o catelușă?

Oare am gresit pentru faptul ca am inlocuit 3 jucarii intr-un timp scurt luna trecuta?Am crezut ca nu-i mai place mancarea asa ca am tot schimbat dar fara efect. O miroase si apoi pleaca.

Am crezut ca e depresiva asa ca i-am acordat atentie, dar mi-am dat seama ca nici atentia mea nu o bucura.Efectiv dispare 3 zile apoi apare in curte la soare cu burta in sus si sta asa cateva ore apoi dispare si nu mai se intoarce cateva zile indiferent daca o strig. Cand pun mana pe ea nici macar nu dă din coada.

Nu vreau sa fiu abuziv si sa o leg in coteț doar ca sa o pastrez pentru mine. Imi e teama ca si-a gasit alti posesori.Cum fac sa-i schimb comportamentul si sa aflu ce a declansat starea asta negativa?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Consulta un medic veterinar, poate are o problemă de sănătate, si de aceea să aibă comportamentul asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E posibil ca în timpul petrecerii să fi pățit ceva sau poate i-a făcut cineva ceva.
E posibil să aibă probleme cu sănătatea, sau poate chiar să fi fost otrăvită.
Sau...mă mai gândesc la o variantă. Poate are pui pe undeva.
Cel mai bine ar fi să o duci la veterinar măcar odată, ca să vadă ce are. Să îi spui despre comportamentul ei, de cât timp durează, și să îi spui și de petrecere.
Nu îți recomand să o legi, nu e un lucru bun. Până te duci la veterinar, las-o să facă ce vrea ea și să plece unde vrea.
Dar du-te neapărat la veterinar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Cduncfujndf):

Imposibil sa aive pui avand in vedere ca mi-a fost sterilizata adica operata ca sa nu se mai reproduca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează