|

Deci am o intrebare ca sa leg doua boxe pe un canal si subwoofer-ul pe celalat am nevoie de crossover nu?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu asa se leaga!
Cele doua boxe identice se leaga la cele doua canale, iar subwoofer-ul se leaga la AMBELE canale, printr-un filtru special (adunare semnal + filtru L-C-R trece jos), dimensionat potrivit sistemului.
Deoarece asemenea filtre sunt scumpe si au si pierderi considerabile, cel mai optim este ca sunetele joase sa fie extrase si amplificate separat de cele doua canale principale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Deci trebuie sa ti cont de impedanta. Vezi de impedanta au iesirile de la amplificatorul tau de obicei e 4/8/16 ohmi. Dupa ce sti ce impedanta au iesirile iti dai seama daca trebuie sa legi boxele in paralel sau in serie de exemplu: Cele 2 boxe sa zicem ca au 4 ohmi fiecare. Amplificatoru tau e pe 8 ohmi. atunci le legi in serie ( + + si - - ) astfel se va dubla impedanta lor si vei ajunge la 8 ohmi exact are nevoie statia.dar daca statia e pe 4 ohmi atunci daca le legi in serie boxele tale vor avea 8 ohmi astfel in timp ducand la arderea finalelor de la statie. Asa ca le legi in paralel.
Exemplu: avem boxa A si boxa B.
+ de la boxa A va merge in combina, - de la boxa A la + de la boxa B si - de la boxa B merge in Statie astfel cei 8 ohmi de la cele 2 boxe se vor injumatati ( prin legarea in paralel) si vei ramane cu 4 ohmi exact cat ai avea nevoie!
Iar celalalt canal iti ramane pentru subwoofer.
Cu placere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ciprian1701):

Intrebarea a fost: cum se leaga un subwofer la doua boxe existente, si NU cum se leaga boxele pentru impedanta adaptata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează