anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci, eu in ultimii ani am tot adunat caini de pe străzi, iar apoi le găseam stăpâni.In zona mea momentan nu mai exista maidanezi.Problema mea e ca unul din cei care mi-au mai ramas (doar 3) la 2-3 zile vomita un lichid galben.Din cauza ca mai avem si alte animale nu ne permitem sa le dam cea mai buna mâncare, bunica mea le gătește orez de pui +boabe(sunt cele mai ieftine).Am tot citit ca ar putea sa aibă bila leneșă si asa se intampla.Credeti ca ar trebui sa o duc la veterinar?

3 răspunsuri:
| Vikaa a răspuns:

Pai,eu zic ca trebuie sa mergi cat mai repede la un veterinar,parerea mea. Voma este un reflex natural ca o consecinţă a iritaţiei de la nivelul faringelui, esofagului sau stomacului şi reprezintă ejectarea forţată, pe gură, a conţinutului stomacului. Este un simptom al unor afecţiuni variate şi poate fi acută sau cronică. Conţinutul vomei poate fi reprezentat de suc gastric, hrană, lichide, sânge, corpuri străine, paraziți etc.
Aici pot fi cateva cauze,ori sa fie o intoxicatie,adica sa fi mancat otrava sau sa fi lins vopsea sau orice altceva toxic,ori sa fie boli metabolice,cum ar fi acidoza,diabet,hipertiroidism,sau mai pot fi boli renale,boli heptatice, pancreatite.
Sauuu daca e femela poate fi o infectie la nivel uterin, spre exemplu piometru, du-l /du-o la un control, poate sa si moara cainele netratat la timp.

| Vikaa a răspuns:

Ca o prelungire la ce am zis mai jos, voma mai apare şi în inflamaţii ale mucoasei intestinale (enterite) produse de diverse bacterii, virusuri, în ulcere stomacale sau a porţiunii superioare a intestinului subţire, în blocajul tractusului intestinal provocat de cele mai multe ori de corpurile străine înghiţite, în dilataţia gastrică sau în afecţiuni ale intestinelor precum invaginaţii sau volvulus.Atunci când voma este însoțită şi de alte simptome cum ar fi lipsa apetitului, diaree, modificarea stării generale, hipertermie, apariţia sângelui în vomă sau persistă de 24 de ore sau apare la intervale scurte de timp, recomandarea este să vizitezi medicul veterinar pentru stabilirea cauzei apariţiei vomei şi instituirea unui tratament adecvat.

| Vikaa a răspuns:

Scuze ca postez cat mai explicativ, dar daca e chiar un lichid galben e vorba de bila sau de suc pancreatic, ar trebui sa mergi cu el/eala un consult veterinar si sa-i faca niste radiografii la nivel abdominal.