|

Hei cineva priceput la cai? De specialitate daca se poate, as dori sa vorbesc mai multe despre niste detalii in privat, va rog daca se poate

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu stiu ce inseamna "de specialitate", nu stiu sa fie vreun masterat pentru cai.
Bunicul meu a aut cativa cai, nu chiar putini, in vacante ma ocupam eu de ingrijirea lor, daca tu consideri ca as putea sa te ajut, o fac cu placere. Dar aici, nu pe privat, asta e esenta acestui site.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru regis):

Oriunde, nu conteaza, eram interesată sa stiu de la cat ani se poate calari un cal. Eu mi am luat un cal de 2 ani si 4 luni și mi se pare încă tânără sa o calaresc, vreau sa o pregătesc pentru anduranta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Plushhh14):

Caii se înhama la căruță de la vârstă de 3 ani, atunci sunt considerati maturi.
La călărie se pot învăța de pe la doi ani, bineînțeles daca nu ai 100 de kg. Deci la 2 ani si 4 luni e ok sa înceapă învățarea, cu pasi mici la început, ca oricum vine iarna si caii stau mai mult pe grajd, iar de la primăvara poate începe fara griji si antrenamentele.
Neapărat la început trebuie încălecata de cineva cu experienta, si asta numai după ce s-a obișnuit bine de tot cu frâul, zabala si șaua. Si asa este destul de riscant, se pot accidenta amândoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează