|

Hei, pisica mea are febra, am fost cu ea la veterinar și a consultat-o și a spus ca are temperatura 39 și ceva. Ce pot sa fac sa-i treacă, sa-i mai scadă din febra? Sa o las undeva întrun loc mai răcoros sau ce sa fac?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu poti sa racesti asa pisica, ii trebuie un medicament antipiretic ca sa ii scada febra, pe care ti-l da doctorul. Dar asta doar daca febra e periculos de mare (peste 39.5 - 40)
Ce poti face tu e sa ii iei temperatura acasa. Gasesti la farmacie termometru electronic, si nu e scump. Il lubrifiezi, prinzi pisica, si il bagi in fund cam 2-3 cm si astepti pana face bip. Il scoti ai citesti temperatura. Daca e cam pe la 40 fuga fuga la doctor. Daca e noapte, te duci la o clinica cu program non stop. Sa nu iei temperatura prea des, ca s-ar putea sa ii ranesti funduletul.

De notat e ca antipireticul functioneaza doar temporar, fiindca nu vindeca boala care a provocat febra. Pentru asta trebuie sa afli la doctor ce boala are, eventual cu niste teste (pentru p.i.f, panleucopenie, toxoplasmoza etc).
Poti sa iti dai seama daca mai are sau nu febra prin comportament. Cand are febra devine apatica, fara chef, somnoaroasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai vrea acum sa o scoti afara in zapada, că ar fi culmea prostiei. Si veterinarul ce ti-a spus? Adica vii de la specialist si ne intrebi pe noi?
Trebuia sa-ti spuna sau sa iti dea un tratament pentru ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mergi la alt veterinar, daca asta la care ai fost deja, este incapabil sa-i prescrie ceva impotriva febrei, fiind evident ca-i bolnava.
Cand tu ai febra, mama ta nu te lasa in curte sa dormi, asa-i?
Cum poti sa crezi ca trebuie sa tii pe cineva bolnav la rece?
Tine pisica in casa, la caldura, ca-i bolnava si se lupta probabil cu un virus, ca sa-i treaca, nu afara, ca poate murii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

Îți recomand să mergi cu pisicuța la un alt veterinar pentru a-i face niște teste.
Cauzele apariției stărilor febrile la pisici sunt multiple:
- o infecție bacteriană, fungică, virală
- medicamentele pe care i le-ai administrat anterior
- tumori
- alte boli precum lupus

În cazul în care este vorba de o infecție, veterinarul îți va da niște antibiotice pe care o să i le pui în mâncare. Nu îi da pisicii medicamente fără confirmarea unui medic SPECIALIST care i-a făcut teste.

Îți poți da seama că pisica are febră dacă prezintă urme de depresie, are apetitul scăzut, rutinele cotidiene precum spălatul etc. sunt din ce în ce mai rare, respiră repede sau dacă este "bleagă".

În orice caz, dacă medicul veterinar la care ai fost a tratat această situație ca un lucru obișnuit, îți spun să mergi la un alt veterinar. Febra este destul de mare și ar trebui să fie tratată.

Nu lăsa pisica afară că mult mai rău îi faci. Pe tine nu te lasă mama afară când ai febră. Îți tratezi pisica așa cum te tratează mama: cu iubire și căldură. Temperatura corpului nu va scădea definitv când ai febră și stai la rece.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da o în pipirisca masii de pisica arunc o de la balcon sa vezi atunci ce energie are.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mario98159):

In zapada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează