|

Pisicile pierdute care au trait mult timp doar in apartament se pot acomoda pe strada, langa blocuri?

Am pierdut pisica de aproape 5 ani, femela, sterilizata. Sunt disperata, plang continuu de ieri. E posibil sa nu o mai gasim niciodata. Se adapteaza sau nu? Imi e teama sa nu fi cazut in vreo groapa din fata blocului de canalizare, sa nu dea masina peste ea, sa nu o bata alte pisici sau sa nu reuseasca sa reziste, sa se hraneasca, etc.

Daca ati pierdut vreodata vreo pisica, ati reusit macar sa o vedeti mai tarziu, peste un timp? (chiar daca ati reusit sau nu sa o prindeti)

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde de temperamentul, personalitatea ei, eu sunt uimit de fiecare pisica intalnita, sunt diferente mari, tu probabil cam stii cum e ea, in prima faza este foarte greu pentru ca a iesit din zona ei de confort unde avea de toate asa trebuie sa se adapteze, iti dai seama ca nu o poti compara cu o pisica vagaboanda, poate ca s-a adaptat cine stie, in orice ca pe strada supravetuirea e acelor care stiu scoala vieti iar pisica ta nu prea o stie, cei drept daca se ataseaza de oameni poate ca a fost luata de cineva sau o hranesc oameni pe strada

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O pisică este un animal sălbatic cu instincte puternice, care este mai puțin atașată de casă și stăpâni. Ca să dau un exemplu. O dnă pe care o cunosc are o pisică mamă cu doi pisoi adulți copii ei. Pisoii sunt animale de apartament dar ea a învățat treptat, a ieșit afară în grădină, care se continuă cu deal, pădure, unde ea pleacă și vânează câteva zile la rând și apoi se întoarce acasă.
Pe scurt în cel mai bun caz, pisica după ce a ieșit a început o explorare care a dus-o foarte departe de locuința ta, și astfel nu mai are repere de întoarcere. Este în viață căci ele știu să se apere, dar șansele să revină sunt foarte mici.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum sa...
Da, normal ca se adapteaza. E un animal zau asa. Nu are ratiune, nu gandeste cum o facem noi, nu simte ce simtim noi, insa are instincte mai dezvoltate decat ale noastre. Poate sa supravietuieasca oricum, nu iti face griji in aceasta privinta.
Eu mi-am vazut o pisica peste 1 an parca prin oras si... ineamna ca nu a dus-o rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Masinile sunt un real pericol pentru ea pentru ca nu stie ce sunt si ii pot face mult rau la fel ca si cainii vagabonti care o pot ranii grav.Sa nu iti faci mari sperante pentru ea ca nu prea sunt. Nici macar animalele salbatice care sunt crescute de mici de oameni nu sunt lasate in libertate pentru ca nu se pot adapta dapai o pisica domestica care a crescut numai in casa.Pe viitor ai grija de animalele care le cresti pentru ca odata iesite afara, sansele lor de viata devin extrem de mici

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Felys):

In zona nu sunt caini si sunt multe pisici pe langa blocuri si mai sunt si oameni care le dau apa si mancare. Eu sper totusi sa o gasesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, pisica se adaptează instant o un al mediu de viata, nici măcar nu o sa îți ducă dorul. Mătușa mea avea un motan, ea stătea la parter, iar motanul ei pleca liniștit câte 1-2 zile și revenea. E foarte probabil sa pățești și tu la fel cu ea. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează