| Maripapaia a întrebat:

Salut! Am un catel de o luna jumătate, un ciobanesc german mai exact si are tendința sa muște. Mereu cand merg, se apropie de mine si isi baga dinții in picioarele mele, mi-a găurit chiar si pantalonii. Sau cand il iau in brate sa ma joc cu el, ma musca de față. Momentan e mic si nu prea are forța, dar cand va crește, va continua sa ma muște si va avea forță.
El musca pe toata lumea dar nu inteleg de ce ma musca si pe mine si pe familia mea, care suntem stăpânii lui si ii dăm de mancare.
Ce ar trebui sa fac ca să-l învăț sa nu ma mai muște pe mine? Eu vreau ca el sa fie rau, dar doar cu lumea pe care nu o cunoaște.
Unii zic ca trebuie să-i dau una la fund iar altii spun sa nu-i dau deoarece cand va crește mai mare el va ține minte ca l-am batut si va fi rau cu mine.

5 răspunsuri:
| LaraClarice a răspuns:

Violența naște violența, mai ales în cazul animalelor.
Daca este încă mic, e de înțeles, se joacă. Poate ar trebui sa ii acordați mai multă atenție. Asigură-te că are hrană buna și apă. Ia-ți ceva de ronțăit și jucării pentru căței.
Încearcă să îl duci la dresaj, ciobăneștii sunt foarte receptivi. Numai bine!

| Felys a răspuns:

O metoda sigura si probata de mine este sa socializarea cu alti caini de talia lui.Trebuie sa se intalneasca cu caini asemanatori lui si lasati sa se joace si va afla atunci ca muscaturile dor si nu o sa va mai muste.Si pe mine ma capsa calumea catelusa mea cand era pui desi avea o gramada de jucarii dar tot mana mea o prefera si dupa ce am dus-o de 3 ori sa se joace cu un alt caine tot de talia ei s-a potolit definitiv cu muscatul mainilor mele sau a pantalonilor care-mi gaurea

| misssuccubus a răspuns:

Nu il bate ca va tine minte! Te musca acum ca se joaca. Asa fac puii musca si rontaie orice prins :3 Nu e rau cu tine. Sfat i-ai ceva sa roada. O jucarie pentru catei vezi la magazinul pentru animale ceva ca sa rontaie ca ii cresc dintii. Sfat sa fie rau cu altii si cu tine nu. Tine-l pe lant. Nu-l lasa sa se imprieteneasca cu prietenii tai sau vecinii. Si daca il tii asa mai rezervat de alti oameni si mai aproape de familie va avea instinctul de a te apara pe tine si pe familia ta si teritoriul sau

| Anonim15032001 a răspuns:

Cautati o carte de dresaj. Ajuta mult și asta. Îi poți intelege mai ușor pornirile.
Arată-mi ca nu îți place ca te musca, nu-i aprecia gestul, nu rade când face asta. Nu-l face sa creadă ca e bine ceea ce face. Comporta-te și tu ca și cum ai fi un câine happy trebuie sa vorbești pe limba lui. Retrage-te și prefate cât mai bine ca te-ai supărat ca te-a muscat. E o atitudine destul gravă a câinelui. Posibil sa fie puțin nătâng happy (glumesc laughing)
Să-ți trăiască!

| Nătărău a răspuns:

Velia știe;-). Recompensează-l cu mîncare sau cu mîngîiere între urechi/ pe cap cînd îți convine ce face, iar cînd nu îți convine ce face nu îl recompensa. La munca aia se rezumă tot dresajul. Bătaia nu e necesară (deloc).