|

Salut! Cum pot sa fac un terariu pentru soparla gecko leopard? plzzz....Help meeeee!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Acvariu
Nu tine mai mult de un mascul intr-un
acvariu. Ai nevoie si de un capac de protectie pentru acoperirea habitatului in asa fel incat soparla Gecko nu va putea evada si nici alte animale nu vor putea ajunge la ea.

Cusca soparlei va avea nevoie si de "asternut." Poti folosi nisip, prosoape de hartie, ziare sau un covor special pentru reptile. Nisipul din groapa de joaca pentru copii este potrivit si pare natural. Fiecare soparla Gecko va avea nevoie si de o cutie-ascunzis. In magazinele pentru animale se gasesc o serie de pesteri, busteni sau cutii speciale pentru aceste fiinte cu sangele rece. Cusca va mai avea nevoie si de un bol pentru mancare, un bol pentru calciu si un vas pentru apa. Poti adauga si ornamente precum pietre, stanci si busteni pentru a da un aspect mai natural habitatului, insa asigura-te ca toate aceste ornamente sunt sigure. Nu-ti doresti ca vreo piatra sa striveasca soparla.

Iluminat si incalzire

Soparlele Gecko Leopard sunt reptile nocturne, deci nu au nevoie de becuri cu ultraviolete sau becuri speciale pentru incalzire. O lampa cu un bec incandescent obisnuit asezat de o parte a acvariului e suficient. Pentru a incalzi acvariul, este nevoie de o patura electrica speciala care se pune sub acesta. Patura electrica se aseaza sub fundul de sticla al acvariului, intr-o parte. Astfel exista o zona calda si una rece pentru ca Gecko sa-si poate regla temperatura corpului. Nu folosi o piatra electrica pentru incalzire. Soparla s-ar putea sa nu-si dea seama ca e prea fierbinte si sa se raneasca. Gecko Leopard au nevoie de o zona umeda pentru a le facilita naparlirea. Poti crea o astfel de zona umezind asternutul de sub ascunzatoare.

Curatare custii

Curatirea habitatului soparlei se face usor si repede. Mizeria este solida si uscata. Sunt creaturi cu tabieturi si isi fac nevoile in acelasi loc de fiecare data. Foloseste o plasa pentru pesti de acvariu sau o lingura pentru a curate mizeria...2007 - 2041 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Repet....cum il construiesc?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Liviu_Calin_1996):

Iei un acvariu, de construit nu prea poti...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează