| BogdanDGB a întrebat:

Salut! Cum se pescuieste? Si cand trebuie trasa undita?

8 răspunsuri:
| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Plută sau mulinetă?

Răspuns utilizator avertizat
| FataCuChitaraMunților a răspuns (pentru BogdanDGB):

Carasul lasă pluta lateral, restul fug şi trag pluta după ei în baltă.

| minrest a răspuns:

Pescuitul stationar de pe mal cuprinde multe metode, toate sunt optimizate la maxim, fiecare sutime de mm a firului, amanunt al acului, detaliu in prezentarea momelii conteaza enorm ca sa prinzi macar un peste, iar tu vrei sa aflii toate astea intr-un raspuns la o postare. Altii muncesc o viata ca sa intepe la momentul oportun, altul pentru fiecare specie, tu ai pus o intrebare si crezi ca o sa te lamureasca un raspuns pe doua randuri. Ar fi bine daca ai avea o ruda sau un prieten pescar amator, sa iti faca o instructie foarte sumara si sa mergi cu el la peste.

| Skarr a răspuns:

Iti trebuie undita cu ata si ac, momeala, pluta, si din cate stiu mai erau niste chestii ca niste pietricele negre. Daca ai deja astea puse pe ata trebuie doar sa arunci undita in apa si astepti dar nu o arunca nici prea aproape dar nici prea departe de mal. Cand vezi pluta sa misca mai tare nu la orice miscare, atunci tragi de ata. Nu e greu. Sper ca ai inteles cevalaughing) bafta

| minrest a răspuns (pentru Skarr):

Pietricelele sunt plumb, ata de pe papiota nu merge, trebuie guta. Ce plumb, ce pluta, ce ace, in functie de ce se pun pe ''ata''?

| BurteaSebastian a răspuns:

Aruncați-vă linia trăgând înapoi și aruncând cârligul înainte. Țineți tija cu mâna dvs. dominantă lângă tambur. Utilizați tamburul pentru a regla linia, lăsând în jur de 6 in (15 cm) care atârna de la capătul tijei. Apoi, prindeți linia pe tija cu degetul arătător. Pentru al arunca, întindeți brațul înapoi, astfel încât tija este verticală, apoi trageți-o din nou înainte.
Eliberarea liniei depinde într-o oarecare măsură de tipul de bobină pe care îl utilizați, dar dacă aveți o bobină de tip spinner închisă, lucrarea este destul de simplă. Împingerea butonului eliberează linia și lăsând-o să se oprească.
Trageți peștele prin pomparea tijei în timp ce înfășurați simultan. Ridicați tija înapoi în aer, la un unghi de aproximativ 45 de grade, pentru a trage peștele spre dumneavoastră. A face acest lucru pune o oarecare tensiune în linie, astfel încât să coborâți din nou tija și să continuați să vă rotiți tamburul. Rotiți linia pentru a îndepărta orice slăbiciune în ea, apoi ridicați din nou tija pentru a trage peștele mai aproape. Repetați acest lucru pentru a aduce această captură înapoi pe țărm.
Mai multe pești sunt pierdute pentru a pierde linii decât orice altceva. O linie liberă dă peștelui o șansă de a scăpa de cârlig. Pentru a evita acest lucru, țineți linia tensionată cu vârful tijei deasupra capului.

| minrest a răspuns (pentru BurteaSebastian):

''Mai multe pesti sunt pierdute pentru a pierde linii decat orice altceva'', da? Sa stii ca fraza asta a ta nu are sens.