| George20123 a întrebat:

Salut tpu.Acum ceva vreme, mama mea a luat 2 papagali.Au crescut ceva, ii am de cateva luni bune. Faza e ca sunt foarte speriosi si mereu se feresc de cineva cand te apropii de ei sau se opresc din ciripit.Ce pot face sa ii "dresez" sa se obisnuiasca cu mine, ca sa-i pot lasa sa zboare prin casa?

Răspuns Apreciat de Editori
| A1l3e0x7i9a a răspuns:

Hei. Tu nu i-ai lasat liberi până acum? Dacă nu, asta a fost prima ta greșeală. Nu contează cât de sperioși sunt, eu l-am lăsat pe al meu liber încă din prima săptămână, chiar dacă atunci nu prea mă avea la inimă. Libertatea e importantă pentru ei, vă va ajuta să vă împrieteniți. Vor intra singuri în cușcă. Deci, te rog eu, lasă-i liberi! Acum, încearcă să stai mult lângă colivia lor, să le vorbești mult, calm și blând. Introdu încet un deget în colivia lor, dacă se agită retrage-l, dovedește-le că nu vei face ceva contra dorinței lor. Când se obisnuiesc cu degetul tău și te lasă să te apropii cu el, mângâie-i ușor pe burta și dacă vrei să urce împinge-i ușurel în piept sau bagă degetul sub gheruțele lor. Nu duce degetul din prima la tine, du-l la altă bară și lasă-i să coboare, așa vor vedea că nu le faci ceva rău. Întinde-le palma cu semințe, după câteva zile vor veni să ia și ei. Încearcă să faci femela să te accepte, ea conduce de obicei și dacă ea nu te place, nici masculul nu o să te placă. Acum nu mi-ai zis ce fel papagali sunt (peruși, nimfe etc.). Desigur nu e atât de important, însă sunt totuși curioasă. Oricum după ce treci de acest mic început de dresaj vă puteți considera la începutul unei frumoase prietenii, ai grijă cum o clădești. Dacă vreodată te mușcă nu țipa, nu te retrage brusc și nu îi pedepsi, nu o să faci decât să îi întărâți. Fii bând și răbdător, o să vă împrieteniți voi.

3 răspunsuri:
| Mascarici07 a răspuns:

Salut,

Da-le bucati cat mai mici de paine pe jos-ul coliviei, sa nu fie multa paine fiindca nu ii ajuta. Si le dai zi de zi si ei se vor obisnui cu tine ca le faci un bine. Nu ai cum sa ii schimbi foarte repede. Doar comporta-te frumos cu ei, asa cum este bine sa o facem cu totii, si o sa vezi ca in cele din urma o sa se domesticeasca.

Succes!

| Oana1308 a răspuns:

Ca sa se obijnueasca cu tine sau cu orice altă persoană din familie, cred ca ar trebui sa stai mai mult prin preajma lor, sa ii hranesti din palmă de exemplu, sigur nu vor mai fi atat de speriosi happy

| VeveritaDansatoare69 a răspuns:

Trebuie sa petreci mult timp cu ei, iar aceștia o sa se învețe cu cei din jur. P.S: papagalii tăi o sa acorde încredere mai multa in cei care ii fac curat, le da de mâncare, se joacă cu ei.