|

Salut TPU! Ce ați face daca câinele mascul al vecinului vostru scăpa de fiecare data din curte și ataca câinii masculi atât al vostru cât și restul vecinilor din sat!? In schimb acest câine este prietenos cu oamenii și cățelele. Cum ați reacționa, ce masuri ați lua!?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, doamnă plângere la poliție, dacă între timp ați discutat cu proprietarul. Câinele trebuie castrat. Comportamentul său este exact al unui animal dominant! Atacarea masculilor, purtarea frumoasă cu femelele, înseamnă în limbajul oricărui animal, atenție eu sunt șeful și nu vă dați la femelele mele.
Acest comportament îl puteți vedea în o gospodărie unde se cumpăr pui pentru creștere și sacrificare ulterioară.
Dacă din acești pui sunt 4 cocoși de exemplu, veți vedea mereu că există un cocoș alfa dominant, care mereu atacă ceilalți cocoși, dar se poartă frumos cu găinile.
În lumea occidentală, există legi prin care unui proprietar de astfel de animal, care iese liber din gospodărie, se începe cu un avertisment, amendă, apoi se confiscă animalul.
Nu trebuie nimeni să sufere din cauza unui proprietar de câine, care nu și-a dresat animalul, nu i-a creat un loc în curte bine închis și securizat!

| explică (pentru romeo78):

Problema este ca acest proprietar care detine cainele agresiv ne-a inchiriat o parte din casa si eu am la randul meu o catea si un mascul in varsta de aproape 1 an (inca pui, talie mare). Cainele respectivul este undeva la varsta de 12 ani tot talie mare, este la varsta cand nu se mai poate castra, pentru ca poate face cancer. Pe langa acest cainea mai are o catea. Nu locuiesc in Romania, ramane doar sa fac plangere la petshopul satului, fata de acolo se ocupa si de asa ceva. Proprietarului nu-i pasa, i-am spus de problema asta si zice ca nu are ce face, ca asa este el. :'(

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Faptul că nu locuiți în România, că sunteți cu chirie la proprietarul câinelui, complică lucrurile. Dar, încercați la autoritățile locale și eventual o nouă locuință în chirie.

| explică (pentru romeo78):

Suntem în carantină la domiciliu fie că ești bolnav, suspect ori sănătos, toată lumea sta in casă, momentan vom amâna mutarea noastra in alta casă peste o lună când temperaturile vor crește. Acum nici satul/orașul nu ne este permis să îl părăsim din păcate, ne trebuie permis de ieșire de la politie sa ne deplasam doar unde ai nevoie adică supermarket, farmacie, petshop și medic, bancă, in rest doar telefonic. Am făcut reclamație ieri, dar trebuie ca acest câine cumva trebuie sa intre în altă curte a altui vecin și atunci legea poate sa îl confiște, in rest nu poate să îi facă nimic. Al meu acum sta mai mult în casă decât afara cum era obișnuit, îl scot dimineața și seara la plimbare (urmat tot de permis de iesire, căci fără el la primul control al poliției ai amenda de 150 euro).

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Doamnă multă sănătate și mă bucur că doriți să vă mutați. Da, cu acest virus suntem obligați să stăm în casă, iar în România de mâine intră interdicții la fel ca și în occident, încât nu se mai iese din casă fără motiv, inclusiv scot armata.
Trecem cumva și peste asta!

| explică (pentru romeo78):

Mulțumesc! Sănătate multă!

24 răspunsuri:
| a răspuns:

Plangere la Politie.

| a răspuns:

Trebuie sa te obisnuiesti sa te aperi singur.

| explică (pentru baru):

Sa inteleg pana mi-l pune jos pe cainele meu! Cam asa suna. Ieri prima data in viata lui, a fost atacat de un caine si sa imi planga apoi. Este cainele proprietarului unde ne-a inchiriat jumatate din casa avand 2 caini, cel agresiv talie mare si unul inofensiv de talie mica. Eu cu caine la varsta care este inca pui, talie mare si o catea talie mijlocie. Cu cateaua s-a inteles din prima zi, celalat este jale. Al meu vrea sa se joace cu toti pentru ca este foarte sociabili cu toti cainii masculi sau femele, cat si pisicile, celalalt este copac, doar cu oamenii este ingeras, iar cu cainii masculi este foc si para.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Nu, in asa fel sa procedezi, sa nu ai probleme si nici sa nu te impui in fata nimanui. Sa te aperi, sa cauti solutiile cele mai bune.

| explică:

Un răspuns mai irelevant ca asta nu se putea! Sincer acum. Gluma-i gluma, deși este o situație totuși nașpa să îți vezi câinele atacat de altul. Daca nu ești în măsură să răspunzi treci peste subiect.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Dacă exista un răspuns relevant ți-l dădeam. Nu există. Ba există. Sunt aparate care calmează câinii agresivi cu ultrasunete.
https://shrinkme.io/m1OywpC0

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Pe de altă parte, câinii au societatea lor, normele lor de socializare și conviețuire.

Poți face doua lucruri: torni fundație de beton la gard, și astfel nu mai poate săpa, 2. înalți gardul. Suplimentar poți ruga vecinul să-i facă un țarc sau să-l lege.

| explică (pentru sadrian46):

Cainele are asa ceva, dar cand este iute de picior nu il poti prinde, iese direct pe poarta cand cineva intra sau iese. NU este al meu caine, ci al proprietarului care ne-a inchiriat o parte din casa. Cainele lui l-a atacat pe cainele meu, ieri.

| explică (pentru TheGentleman):

Nu este casa mea, eu am intrat in casa proprietarului care ne-a inchiriat jumatate din casa lui. In lant nici nu se pune vorba, legea interzice, poti lua amenda ori confiscarea animalului. El nu a sarit gardul, ci pur si simplu iese pe poarta cand intra cineva ori iese, si greu il poti prinde, tusnete rapid si dus este.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Câinele nu poate avea așa ceva. Așa ceva se cumpără ca să te aperi de un câine care te atacă. Nu poate avea un câine așa ceva.

| explică (pentru sadrian46):

L-ai vazut tu ca nu are, eu am vazut cutia cat si aparatul, dar nu l-a folosit in momentul cand tasnete de pe poarta. Nu am cumparat niciodata eu, caci nu am avut nevoie, nu a fost cazul. Poate ca ai inteles ca este purtator cainele de acel aparat, desi nu a fost cu intentie sa se inteleaga asa. Proprietarul mi l-a aratat, cred ca il tine de bibelou, oricum maine fac plangere pentru a se lua masuri.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Aa, credeam că e casa ta și câinele intră pe proprietatea ta... El ce părere are despre situație? Sunt castrați masculii?

| explică (pentru TheGentleman):

Al meu are programare peste 2 săptămâni să fie castrat, celălalt nu. Oricum am înțeles de la medicul veterinar că un animal cât este înaintat în vârstă castrarea/sterilizarea poate pune in pericol sănătatea patrupedului de a se forma noduli cancerigeni. Stăpânul câinelui agresiv este și el cu un comportament jegos, crede că comunitatea din sat ori eu avem ceva cu el și începe să învinovățească pe toată lumea. Nu-i pasă!

| a răspuns:

Aș întări gardul. Dacă este nevoie voi pune și sârmă ghimpată deasupra și jos.

| explică (pentru anonimg):

Gardul este inalt, el iese pe poarta direct, iese pe langa tine rapid si nici nu il poti prinde. Eu una mi-e frica, nu stiu ce reactie are, daca il prind de coada. Al meu caine daca il prind de coada mi se intoarce sa ma prinda de mana, nu sa ma muste, in rest al proprietarului respectiv nu stiu ce reactie ar avea. Ieri cand l-a atacat pe al meu caine, m-a ciupit si pe mine la mana sad.

| a răspuns (pentru MihaelaDart):

Anunța autoritățile la 112. N-are ce căuta nici om nici animal fără voia ta în curtea ta.

| explică (pentru anonimg):

Nu-i proprietatea mea, este a lui și noi locuim in curtea lui care ne-a dat jumătate de locuință închiriată. Voi pune o plângere mâine la fata de la petshop care se ocupa cu Ada ceva.