| DanielCameramanul a întrebat:

Salut TPU, ma cheama Daniel am 19 ani si sunt in Bucuresti. Dar casa o am in Severin, acolo sta mama, vremea e tot mai rece si incep sa-mi fac griji pentru animalutele de acolo, am 7 pisici, chestia e ca sunt -7 grade acolo si ma ingrijorez foarte mult pentru ele stiind ca mama e o nesimtita care le lasa afară cand vine noaptea, ele fiind animale salbatice, nu gasesc in toata curtea un loc sa Supravietuiasca? Daca d, a cat de mari sunt sansele, va rog imi fac griji, scuzati categoria.

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Needucat! Cum poti sa-i spui asa mamei tale, ca este nesimtita? Eu am trait mult timp din copilaria mea la tara. Erau geruri si mai mari (-15 si -20 grade. Mergeam pe zapada ca pe poteca) si n-am auzit sa moara pisicile afara! La noi pisicile si cainii nu aveau voie sa intre in casa. Erau lasate uneori (rar) pentru a prinde soareci. Asta este rolul lor nu tinute pe post de bibelouri!

| Violleta2022 a răspuns:

Pisicile sunt animale domestice, nu salbatice!

Ele isi gasesc singure loc sa se ascunda cand este ger sau ploaie: in grajd, in sura, in magazie sau oriunde este acoperit ori o gaura unde pot intra la adapost.

Ceea ce ar trebui pe tine sa te ingrijoreze este cine le hraneste, daca mama ta nu le primeste in casa, le da totusi de mancare la toate 7?

| sierra1 a răspuns:

" DanielCameramanul : stiind ca mama E o nesimtita ...imi fac griji "

iți faci degeaba, ești in aceeași oală cu mă-ta!

| Freya1 a răspuns:

Și eu am o pisica pe care o tin noaptea în casa, dar ce ii drept 7 ar fi cam multe.

Pisica mea pana sa fie adoptata de mine si-a făcut culcuș intr-un șopron cu fan și dormea ca în paradis. Daca nu, urca în podul caselor lângă horn și se încălzea.In general ele găsesc spatii unde sa se adaposteasca, se pot catara, se pot strecura și ies din iarna.

| Freya1 a răspuns:

Au multe utilități.Prind și șoareci, oferă și afecțiune, sunt și o companie plăcută și distractiva dar nah, nu toată lumea le poate agrea ce sa facem.

| Sophieka a răspuns:

Stiu cum e sa ai parinte care nu prea agreaza animalutele.

Nu le e usor... Multi spun ca au blana si nu le e frig, nu pe naiba. Le e frig destul si noaptea le este cel mai greu mai ales in cazul in care le prinde si ploaia.

Au ele un loc unde sa se ascunda, chiar si daca nu e acoperit...Pe undeva pe langa casa sau prin tufe. Sau sus in pod?

Daca lucrezi si iti poti face imprumut bancar, sunt case rezonabile si la aspect si la buget pe la 30 de km de Bucuresti...Si ai putea sa te muti acolo cu pisicutele si sa dai si de permis si o masina mai mica si eficienta pentru inceput.

Nu stiu detalii despre tine, daca esti la facultate la camin sau lucrezi, daca esti singur etc.

| ChrisBV a răspuns:

Salut!
In privinta pisicilor nu ar trebui sa iti faci griji, dintre toate animalele domestice pisicile sunt cele mai descurcarete.
De exemplu daca stau intr-un loc si nu primesc mancare acolo se vor muta intr-un alt loc unde vor primi mai multa mancare.
De obicei pisicile fug de oamenii reci și neprimitori sau care nu le acorda atentie si migreaza spre alte case unde locuiesc oameni care iubesc pisici.
In ceea ce priveste pisicile tale mai mult ca sigur ca vor gasi un loc unde sa se incalzeasca, de obicei la hornul pe unde iese fumul din soba este mai cald si probabil pisicile se vor aseza acolo toate laolalta si se vor incalzi reciproc.
Oricum pisicile sunt foarte inteligente si nu mor ele de frig iarna, gasesc modalitati sa supravietuiasca.

| carevaescu a răspuns:

La tara, nu prea s-au ținut animalele in casa și au supraviețuit de-a lungul miilor de ani. Da, când era foarte frig (-7 e okish, -20 e o problema) un gospodar cu suflet bun se asigura ca acel animal are un adapost, dar f multi nu faceau nici măcar asta - si totusi, desi uneori mai mureau animalele, cele mai multe supravietuiai.

Nimeni nu iti poate garanta ca pisicile tale vor supraviețui in exterior. Daca sunt "de rasa", slabe sanse sunt sa fie adaptate mediului. Daca sunt pisici de pe acolo, au sanse foarte mari.