| leolord669 a întrebat:

Urgent, cainele meu s-a tăiat groaznic intr-un gard, are o rana destul de deschisă si se vede carnea destul de mult si ii atarna pielea, l-as duce la veterinar dar nu am deloc bani, poate cineva va rog sa imi zica ce trebuie sa fac, nu prea sângerează, doar cateva picaturi o data la câteva minute

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Curatat cu un pansament steril si aplicată betadină (dacă rana e atat de mare, torni direct cu sticluța). Avea nevoie si de antibiotice!
Dar plaga aceea trebuie cusută de veterinar, nu trebuie lăsat așa, cu rana deschisa, mai ales cand e atat de rece afara. Suferă ingrozitor.
Du-te la un veterinar si roaga-l să il ajute pe caine.
Te asigur ca te va ajuta.
In caz ca iti cere bani, revino si spune-mi pretul.

| FreddieM a răspuns (pentru floresdemayo):

Gata, răspunsul asta a pus capac. Din cauza lui ești declarata,, cea mai iubita dintre pământenii TPU''
Cheers

| Eireann a răspuns (pentru floresdemayo):

Nu torni niciodata betadina intr-o rana deschisa, nici la oameni, nici la animale! Trebuie veterinar!

| floresdemayo a răspuns (pentru Eireann):

Recipientul e prevăzut cu o deschidere care permite alunecarea picăturilor treptat, adică ÑU are deschidere asemănătoare cu cea a unei sticle cu suc.
E cel mai bun antiseptic si acționează rapid împotriva bacteriilor, se utilizează chiar si la intervenții chirurgicale. Nu conține alcool. În lipsa ei, eu aplicam si peroxid de hidrogen (apă oxigenată). Curățam rănile si cu ser fiziologic, initial, îndepărtam din rană corpurile străine ( pământ, pietricele, fire de păr etc)

Un veterinar e chiar necesar, fiind o urgenta veterinară, care nu se efectuează online, iar un veterinar nu va fi niciodată deranjat de faptul că ai aplicat betadină, până ai ajuns la cabinetul lui. Plăgile deschise sunt intotdeauna predispuse la infecții.


La oameni nu mă pronunț, dar dacă ar fi vorba de mine, imi permit să iau decizii. In trusa de prim ajutor nu imi lipsesc niciodată betadina, alcoolul sanitar, cicatridrina spray, pansamente sterile si altele.

| leolord669 explică (pentru floresdemayo):

Pana la urma am ales sa chem veterinarul sa trateze si coasă rana, o sa ajunga curand, mulțumesc frumos pentru ajutor

| leolord669 explică (pentru floresdemayo):

Pana la urma m-a costat 4 milioane plus trebuie sa cumpăr antibiotice

| Eireann a răspuns (pentru floresdemayo):

Da, stiu, este foarte eficient. In operatii se foloseste ca sa cureti zona inainte sa se faca taietura.
Singura problema este ca, fiind un produs pe baza de iod, folosita des poate duce la tulburari ale functiei glandei tiroide. De asta prefer clorhexidina ( se gaseste si in apa de gura), e mai blanda cu pielea si decat betadina, si dect apa oxigenata.

| floresdemayo a răspuns (pentru leolord669):

De ce atât? L-a ținut in perfuzii?

| leolord669 explică (pentru floresdemayo):

Da, a fost tinut in perfuzii, este un caine mare si a fost nevoie de operație

14 răspunsuri:
| Legion7X a răspuns:

Încearcă să-l duci la veterinar, poate te ajută, sau îți da ceva ideii.

| NunuNini a răspuns:

Cum poate sa ii atarne pielea si sa nu sangereze?

| leolord669 explică (pentru NunuNini):

Nu stiu sincer dar crede.ma pe cuvânt, am cautat si in locul unde s-a accidentat si nu a lăsat sange, dar din pacat i.a ramas o bucata de carne acolo

| floresdemayo a răspuns (pentru leolord669):

A curs sânge, cu siguranță. Cel mai probabil, câinele si-a lins rana până a "curățat-o" de sânge. Saliva căteilor conține compuși care ajuta la vindecare. Însă ei au tendința de a se linge continuu si când îl deranjează ceva in zona respectivă.

| Sophieka a răspuns:

Chiar daca nu ai bani acum, medicul veterinar ar trebui sa te ajute pe datorie. Daca ai cont de Facebook si esti bagat in grupuri de animale, poti face cateva poze cu cainele la veterinar, si sa lasi contul IBAN al veterinarului pentru a dona lumea ca sa se stranga suma pe care trebuie sa o achiti.

Iar de acum inainte, sa puneti niste bani deoparte si pentru animalut, ca este o responsabilitate.
Nu-l lasa asa!

| InRezevor a răspuns:

Pai normal ar fi sa îl înfășori Intr-o cârpă mare sau ceva pătură pentru a opri din sângerare. De obicei câinii sunt foarte rezistenti, deci daca zici că nu curge mult sânge ar trebui doar sa ai grija la el.