|

Am gasit un glont in pamant. vreau sa stiu o buna metoda de a scapa de rugina si ai da luciul. vreau un site sau o pagina pe Facebook pentru armurieri sau cautatori de armament ca sa-mi spuna un specialist cateva informatii sau macar sa-mi spuna vechimea si la ce arma se potriveste.

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Atentie! Nu te juca cu asa ceva. Poti sa omori pe cineva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

E doar un glont

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CtBogdan):

Daca-i doar glont, e bine. Daca-i cartus atunci este alta poveste. Eu doar te-am atentionat ca am fost militar si stiu ce inseamna asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai gasit un glonte, aia inseamna ca e doara glonte si nu cartus, adica fara praf in el, zic asta ca am vazut pe cineva spune ai grija sa nu se detoneze.Cartusu este ala ce il vezi inainte sa fie tras,dupa ramane tubu jos si glontele care pleaca.
Acel glonte este din otel,nu mai ce sa scapi de rugina,aruncal,nu vad ce nevoie ai de o bucata de fier ruginit laughing Normal ar fi trebuie sa aiba si o camasa de alama,dar daca a stat ingropat aia so fi dus.
La ce arma se potriveste? La nici una,este p buucatica de fier ruginit,iar vechimea nu mai conteaza ca nu are absolut nici o valoare,asta daca faceai referire la asa ceva.
Pe vremuri,multi ani in urma glontele era din plumb, dar apoi sa renuntat la plumb si se foloseste otel, imbracat cu o camasa de alama.
Plumbu se mai foloseste la cartusele cu alice, dar la astea cu glont se foloseste otel.Cel putin toate cartusele de razboi asa sunt, nu stiu cele din magazine daca toate is asa, dar aleaq de razboi stiu sigur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru relian):

Vreau sa stiu pentru mine adica curiozitatea mea sa stiu de la ce arma a facut parte glontul. evident ca nu mai are valoare. daca te ajuta cu ceva sa stii ca are varful stil coroana, adica are o gaura si pe margine 3 turnuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca ar trebui sa ii scoti varful si sa arunci praful de pusca
altfel ai doua probleme GROASE:
1. poate detona, nu e foarte probabil, dar poate detona, si iti face o gaura in mana, in piept, in burta, IN FATA
2. daca politia afla o sa ti-o traga de o sa te usture, incalcarea regimului armelor si munitiilor, si alte cioace (chiar la un singur glont, vechi de zeci de ani)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca daxca-l tii cateva ore in coca cole, nu mai ai rugina pe el happy
Mai functioneaza asta: intr-o cana pe care nu o mai folosesti (sa nu fie metal) baga cuiul, adauga o lingurita bicarbonat de sodiu, si pune otet pana astupa cuiul. Sa fie mai inalta cana, ca o sa faa putina spuma. Pune si niste lamaie. Lasa-l asa o zi, daca nu s-a dus, lasa-l o perioada mai indelungata sau freaca-l in otet acolo cu o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează