|

Am mers astazi cu bicicleta prin Parcul Național Piatra Craiului. Am urcat cam 1 km mai sus de prăpastiile Zărneștilor, însă planul a fost Cabana Curmătura. Dar e carieră de piatră drumul și nu am vrut să îmi rup gatul pe-acolo asa ca am bătut în retragere. La intoarcere, la intrare pe forestier era un nene care taxa intrarea. Când am intrat pe Forestier nu era nimeni care să taxeze, dar la întoarcere era. Eu nu am știut că accesul pe munte se taxează și eu mi-am văzut liniștit de drum. Nu am avut bilet, însă nimeni nu mi-a zis nici da-te mai încolo sau să mă verifice de bilet. Ar trebui să îmi fac griji? Nu am stat mult pentru că, după cum am spus, am bătut repede în retragere datorită drumului prea dificil. De acum stiu ca va trebui sa plătesc bilet, însă acum mă simt aiurea pentru că am intrat fără să plătesc. Nu mi-e de ăia 7 lei sau 10 lei cat costa. Îi plăteam dacă stiam, bani oricum aveam la mine.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu, nu ar trebui să îți faci griji din moment ce nu ai stat mult, nu știai de taxă și nimeni nu ți-a zis nimic. Ar fi bine dacă ar fi mai mulți ca tine, dar te sfătuiesc ca de fiecare dată când ți se cere să plătești o taxă în împrejurări din acestea, să îi rogi să îți arate autorizația în baza căreia ei pot lua banii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Florentina_7104):

Am citit și pe internet și scrie ca din anul 2018 toți cei care vor să viziteze Parcul Național Piatra Craiului vor fi nevoiți sa achite taxa de 7 lei. Taxa care se plătește la automatele de bilet amplasate nu știu unde prin orașul Zărnești sau poți cumpăra din anumite locații. Sau poți sa plătești prin SMS. Este legală treaba, însă eu nu știam despre asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează