|

Bună! În mai puțin de o lună voi merge într-o tabără pentru copii ca supraveghetor. Voi pleca cu 10 copii, însă o fetiță are păduchi. Nu vreau să îi spun "pe tine nu te pot lua că ai păduchi", ci vreau să o ajut să scape de ei. Ideea e că nu o pot lua acasă să o despăduchez și voiam să vă întreb dacă există vreun salon de despăduchere prin Constanța.

PS: nu vreau idei de despăduchere.

Funda!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

"Salon de despaduchiere" nu exista.
Daca mergi la farmacie, primesti sampon contra paduchi (sau alta substanta), dai pe capul fetitei de 2-3 ori, la intervale de 8-12 zile (cum scrie in prospect, dupa care - fiecare data - o pieptenezi bine de paduchi.
Astfel fata va putea merge fara probleme si in tabara.

| a răspuns (pentru Bula):

Întrebam de "salon de despăduchere" pentru că am văzut că în alte țări, de ex în Spania, s-au deschis. Cum nu am avut în ultimul timp probleme cu păduchii (mai luăm de la colegi sau de la prietenii de joacă când eram mai mică), nu m-am interesat dacă sunt și prin România, de aceea sunt atât de pe lângă subiect.

| a răspuns:

Nu există așa ceva. Dacă merge la salon, păduchii sunt prietenoși, rămân pe acolo.
Dacă nu vrei idei de despăduchere, ei sunt prietenoși. La sfârșitul taberei, toți copii vor avea păduchi.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Nu am spus că o iau în tabără dacă are păduchi, încercăm să o ajut să scape de ei.

| a răspuns (pentru BlueButterfly97):

Ca să o scapi trebuie ajutorul familiei, căci deparazitarea se face în etape, de ce. Dacă mai rămâne chiar și o pereche alea fac din nou pui. Așa că se aplică procedura, se așteaptă și dacă nu s-a reușit total se revine asupra ei. Familia trebuie anunțată, nu este o rușine, se poate lua din orice loc public.

| a răspuns (pentru sadrian46):

Dacă aș fi putut să o scap într-o singură zi, aș fi luat-o acasă la mine poate cu o zi sau două înainte de tabără, dar dacă tratamentul se întinde pe parcursul a mai multor zile, nu am cum, nu ar lasă-o ai ei. Nu ar veni ea. Stă și destul de departe. Mersi oricum pentru sfaturi.