| Kidz_Prince_1993 a întrebat:

Buna seara, stau cu mama in Italia si am o nelamurire sad pe 9 trebuie sa plec in tara.(singur) cu avionul, biletul este facut...(Am 15 ani) imi trebuie ceva de la tata(care este in Romania)?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Cand te intorci in Ro( la intrarea in Romania), nu ai nevoie de procura tatalui chiar daca parintii nu sunt divortati. In schimb, la plecarea din Romania( la iesirea din tara) ai nevoie de procura de la ambii parinti in cazul in care nu sunt divortati --- in cazul in care sunt divortati, ai nevoie de procura de la parintele in a carui custodie te aflii prin hotarare judecatoreasca definitiva( in procura trebuie indicat un insotitor) Site-ul Politiei de frontiera romane iti da informatii detailate despre "conditii de iesire din tara pentru cetateni romani minori" :http://www.politiadefrontiera.ro/ Cauta informatiile accesand sectiunea "conditii de calatorie" de pe site-ul indicat --- in cuprins vei gasi un model de declaratie notariala(procura de care vei avea nevoie pentru a te intoarce in Italia).

5 răspunsuri:
| purplestar9494 a răspuns:

Daca maicata are custodie totala asupra ta iti trebuie doar procura din partea ei dar daca ambii parinti au custodie comuna iti trebuie procura de la ambii parinti

| PanaceuUniversal a răspuns:

Nu cred ca vei avea nevoie de ceva de la tata! E posibil in schimb sa fie nevoie de ceva de la mama! Cei de la ambasada/aeroport te pot lamuri in legatura cu treaba asta! Trimite-le un mail sau da un telefon!

| KhaleesiD a răspuns:

Pei nu stiu, cred ca da, dar NU ESTE SIGUR! Cred ca iti trebuie ceva acord fiindca nu ai inca 18 ani. Dar mai documenteazate de undeva. happy

| Kidz_Prince_1993 explică (pentru KhaleesiD):

Multumesc pentru raspuns. PS: Anu trecut nu mi-a trebuit nimic de la tata(adica procura)

| Kidz_Prince_1993 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.