| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Nu știu dacă știți, dar de luni avem restricții. Având în vedere că în urmă cu o săptămână am ieșit din izolare și am fost contact direct cu mama, se poate presupune că am trecut prin boală? După părerea mea, ar fi destul de logic.

Răspuns Apreciat de Editori
| MariaEElena0505 a răspuns:

Dacă nu ai nicio dovada, adică niciun test pozitiv, nu. Trebuia sa-ți faci un test pcr atunci. Acum nu mai ai ce face decât sa respecți restricțiile ca cei nevaccinați și netrecuti prin boala, din pacate pentru tine.

Nu conteaza dacă ai fost in izolare, dacă nu ai avut covid. Logica este următoarea: ai anticorpi, nu ești un pericol pentru oamenii care ar putea avea o stare gravă de covid. Sau invers. Tu nu te-ai putea îmbolnăvi.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca faci referire la certificatul verde ala nu se da pe presupuneri ci pe baza unui test pozitiv inregistrat la dsp. Altfel nu capeti certificat verde orice presupuneri ai face tu.

| AlexAL275 explică (pentru suntserios):

Nu mă refer la certificatul de erbivor, acolo scrie că-ți trebuie ori certificatul, ori dovadă că ai trecut prin boală. Fiind contact cu mama care a fost testată pozitiv, normal și eu ar trebui să fiu trecut prin boală. Bine că și eu am avut simptome, dar având în vedere că eram în izolare deja nu mai avea rost

| suntserios a răspuns (pentru AlexAL275):

Dovada ca ai trecut prin boala inseamna certificat verde. Certificatul verde se elibereaza in doua cazuri. Ori esti vaccinat, ori ai trecut prin boala. Si el se elibereaza pe baza de test pozitiv inregistrat la dsp nu banuieli ale tale. Cum tu aparent nu ai asa ceva nu poti capata certificatul verde decat prin vaccin de acum.

| mihai69 a răspuns:

Nu există nimic legiferat în ceea ce-i privește pe cei trecuți prin boală, asimptomatici. (deci fără test PCR înregistrat).
Te supui acelorași reguli ca și persoanele nevaccinate.

| Celcestietot a răspuns:

Du-te sa iti faci un test si de restul se vor ocupa domni.

| Furnicuta000 a răspuns:

Pai trebuie sa ai dovada ca ai trecut prin boala. Daca aveai simptome trebuia sa chemi sa vina sa iti faca testul si daca iesea pozitiv primeai certificat