Întrebare recomandată |

Bună TPU, sunt pensionat pe caz de boală/psihic grad 2 permanent și am o pensie de 1070 lei.Acum cu ordonanța militară nr.4 eu nu sunt lăsat să mă duc la oraș să mai vand cate ceva / fac asta de obicei,pentru-că nu îmi ajung banii,curent, gaze, hrană, haine.Acum pană vine pensia nu am nici de mancare dacă nu vand ceva, mai sunt 2 săptămani pînă vine pensia. Dacă autoritățile mă țin în casă, ce mănanc? Am diabet tip 2 trebuie să iau pastile, mancare la regim cine îmi pune la dispoziție astea? Dacă tot mă țin în casă nu sunt obligați să îmi dea mancare, pastile pentru boala mea? Altfel mor în casă. Cu cine trebuie să iau legătura că eu nu prea știu. Nu vă supărați că pun întrebări de felul ăsta că eu chiar nu prea știu care e legea.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

În fiecare oraș, comună la primărie este un serviciu de asistență socială. Te poți adresa acolo.

| a răspuns:

Există asociații care ajută persoanele aflate în situația asta.
Din ce oraș sunteți?

| explică (pentru supadeceapa):

Sînt din orașul Bumbești-jiu, Jud. Gorj

| a răspuns (pentru Ionobservator):

Încercați să cereți ajutor sau îndrumare spre o asociație de pe grupurile de Facebook ale Gorjului. Trebuie să vă înscrieți. Sunt mulți oameni acolo, ar trebui să știe ei ceva...

https://www.facebook.com/groups/inbumbestijiu/
https://www.facebook.com/groups/www.judetulgorj.ro/
https://www.facebook.com/groups/182703322089263/?ref=br_rs

| a răspuns:

Stiu cum e... am si eu prieteni care mai invarteau cate ceva si acum sunt... legati big grin
Recomand : cauti o farmacie in oras si mergi cu o reteta mereu in buzunar, cu fluturasul de pensie si eventual o copie la dovada ca ai handicap. Declaratia o faci direct de mana si completezi ca mergi de fiecare data la farmacie, dar nu completezi data.
O alta intrebare : nu trebuia sa iei un ajutor social de la primarie? Ia intereseaza-te. In Bucuresti se dau destule ajutoare!

| a răspuns:

Adreseaza-te unui psiholog, unui medic sau in cazul in care iesi la o plimbare intreaba o patrula de politie. O dimineata plina de activitati

| a răspuns:

Salut, de ce nu incerci sa vinzi pe olx, asa nu ai nevoie sa te deplasezi, sau pe Facebook cauti o pagina a Gorj-ului unde se vind produse. Daca nu stii o pagina anume, scrie pe o pagina principala a Gorj-ului daca stie cineva o pagina anume pentru vinzari produse si iti vor spune cei de acolo. Pe pagina olx vei gasi si firme de curierat care iti vor duce produsele (contra cost dar nu cred ca e mult.in functie de cantitate). De asemenea poti sa cauti ONG-uri care te ajuta cu ce ai nevoie(dar ai grija sa dai peste cineva serios).