| cryyysss a întrebat:

Buna ziua, am facut si eu acum cativa ani de zile un imprumut la Provident, din motive intemeiate nu am putut sa platesc suma lunara, din cauza nerespectarii contractului mi s-a facut un dosar la BIROU EXECUTOR JUDECATORESC.
Acum aproximativ 1 an si jumatate, am incercat sa fac o rata la Altex, dar nu am putut din cauza ca aveam de plata la PROVIDENT.
Deci, practic m-au adaugat si la rau-platnic.
Si de curand m-au gasit la firma unde eu lucrez si mi s-a facut oprire din salariu, un sfert din salariu lunar am platit la PROVIDENT si in circa de 7 luni de zile, am terminat de plata si mi s-a inchis dosarul.
Intrebarea mea pentru Dumneavostra este urmatoarea :
Dupa plata sumei catre Provident si dupa incheierea Dosarului, as dori sa stiu daca mai sunt trecut la rau-platnic. Daca as putea sa fac o rata la Altex sau la alte magazine?
Va rog frumos sa raspunda doar cine se pricepe cu adevarat, multumesc pentru raspuns si va doresc o zi frumoasa, Doamne Ajuta!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Elelei a răspuns:

Din lista de rau-platnici a biroului de credite nu dispari imediat. Restantele din baza de date sunt inscrise in acest moment pe o perioada de patru ani. Intreaga procedura poate dura de la cateva zile la cateva luni pentru ca sunt implicate mai multe parti. De obicei orice institutie care ofera credite pe teritoriul Romaniei raporteaza intarzierile care au depasit 30 de zile. Tu, ai intarziat cativa ani. Conteaza numarul de zile pe care s-au inregistrat restante, cat si valoarea acestora, iar in functie de acesti factori raspunsul la cererea de rediere din lista datornicilor, la fiecare banca poate fi diferit.
Poti afla si singur daca esti inscris pe lista cu restantieri completand o cerere tip pe care e nevoie sa o transmiti la adresa Biroului de Credit.

| cryyysss explică (pentru Elelei):

Eu sincer sa fiu voiam sa fac rata la un magazin, Altex sau oricare altul, inteleg daca nu merge, este doar vina mea, pe viitor o sa fiu mai atent, mersi mult pentru raspuns, Dumnezeu sa te Binecuvanteze.

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Datele despre datornici raman la biroul de credit timp de 4 ani.

Dar cinstit acum, avand in vedere ca nu ai platit ratele nici la timp, nici de buna-voie (ci a trebuit sa obtina o hotarare judecatoreasca si sa-ti puna poprire pe salariu), tu te consideri un bun-platnic?

Priveste si tu lucrurile din perspectiva celor de la care soliciti urmatorul credit. Tu ai imprumuta bani unei persoane daca ai sti ca cei care i-au mai imprumutat bani au trebuit sa o dea in judecata ca sa-si recupereze banii?

| AnOnImuSS1 a răspuns:

Salut, pai dupa spusele tale sincer nu ai sanse sa mai faci vreo miscare cel mult-5 ani nu te mai lasa sa faci alta rata sau alt credit ..sigur daca suni la biroul de credite si le platesti 2000 de lei te v-or scoate ei laughing dar mai bine strange tu banuti in 5 ani si o sa vezi ca o sa iti fie bine!