| ferar12 a întrebat:

Buna ziua. Am o intrebare.
Eu si niste colegi am facut o tacla in casa, un vecin a chemat Politia dar cand a ajuns noi am vazut, am stins luminile si am facut liniste. Insa, politia a batut in usa vreo 20 30 de minute si nu i-am deschis usa. Politia putea sa-mi sparga usa?
Cand are voie politia sa-ti sparga usa asta sa o stiu pentru mine.

17 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Nu iti sparge usa decat cu mandat!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! tu stii la ce referă termenul pe care l ai folosit tacla? Tacla sau taclale vine din limba turcă si inseamna discutie, cand doi oameni stau toata noaptea la discutii se spune ca au stat la taclale, ceea ce ai facut tu a fost o petrecere de aceea vecinii au chemat politia, poate ai dat muzica tare si ai atras atentia, ca daca stateai de vorba doar cu prietenii pe care i ai chemat la tine si cu muzica in surdină adica atit de incet incit sa auzi doar tu nu tot blocul, nu chema nimeni politia, asa ca pe viitor vezi ca petrecerile sunt interzise chiar si acasa la tine nu ai voie sa inviti decat un numar limitat de persoane cred ca pana in 5 persoane.

| anonimg a răspuns:

Nu știu ce este aceea "tacla".
Știu doar că fără dovezi, poliția nu îți poate da amendă.
Doar mascații și pompierii îți pot sparge ușa, deoarece poliția nu umblă cu dispozitive de deschidere a ușilor.
Ușa se sparge împotriva voinței proprietarului doar în caz de infracțiune, nu și de sancțiune.

| lpavel a răspuns:

Are voie sa-ti sparga usa daca in locuinta e zgomot mare si esti reclamat de vecini, iar cand ajunge politia zgomotul nu a incetat si nu raspunde nimeni la usa! Daca e liniste cand ajunge politia nu are dreptul sa sparga usa dar daca nu raspunde nimeni poate scrie o amenda pe adresa respectiva! Daca se deschide usa poate se mai trece cu vederea dar daca nu raspunde nimeni... amenda e aproape garantata!

| Harfagre a răspuns:

Foarte bine ați făcut că ați stins luminile și ați făcut liniște, poliția nu a constatat nimic, nu are pentru ce să dea amendă.

Nu poate să-ți spargă ușa decât cu mandat de la Parchet, dacă e liniște. Doar pompierii pot să-ți spargă ușa dacă e cineva în pericol, nu poliția.

| Benny09 a răspuns (pentru Harfagre):

Iar dacă vrei să vorbim despre fascim, atunci uită-te la comportamentul celor din partidul AUR. Ei fasciști, nu statul român.

| Harfagre a răspuns (pentru Benny09):

Ce treabă are AUR în povestea asta?! Ți-a spus omul că stătea la taclale cu membrii AUR?!

| Benny09 a răspuns (pentru Harfagre):

Băiatule, nu mai fuma marijuana înainte să comentezi pe TPU. Cu toate că ai scris un roman mai sus, nu am citit nici măcar o propoziție. Oameni ca tine indiferenți care vă cam faceți nevoile fiziologice în legi si mai ales, în cei aflați acum în neputință la ATI. Din întâmplare a ajuns mama la spital doar pentru o evaluare și nu ai tu idee câte persoane erau care așteptau numai la urgențe. Apoi în spital oameni așezați în cărucior cu tubul de oxigen după ei, iar o doamnă de vreo 65 ani care era fericită că s-a făcut bine la plămâni și urma se plece acasă. Ea s-a făcut bine, însă alții poate nu au această ocazie. Iar din 11 pacienți, cât trebuia să transporte ISU pentru evaluare, la domiciliu au fost găsiți doar 8. Iar la întoarcere au revenit doar 7. Unul a rămas internat având saturație 45, ceilalți 3 s-au internat peste noapte. Oare de ce s-au internat într-un spital suport covid? De bine ce a fost starea lor de sănătate în urma infecției cu coronavirus?

Și aduc în subiect partidul AUR, cei care sunt asemănător ca tine și inițiator care vă cam faceți nevoile fiziologice în legile din România și în loc să respectați, sunteți de partea cealaltă. Din păcate eu m-am infectat cu coronavirus pentru ca m-am angajat la o societate unde între timp a devenit focar, iar dacă nu mă angajam la această societate chiar și astăzi eram bine deoarece știu să mă feresc și să fiu precaut. Însă voi, cei care nu conștientizați gravitatea, faceți să îmi provocați greață. Ce a fost greața provocată în urma infecției cu covid, a fost pui față de greața pe care mi-o provoacă oamenii care sunt cu totul de cealaltă parte a legii. Duceți-vă, distrați-vă, faceți petreceri. Însă gândiți-vă că aveți părinții acasă, aveți bunicii. Eu am fost la un pas să îmi omor mama. Și asa, pentru că am expus-o și făcut-o să treacă prin asta, face să mă simt aiurea. Din păcate unii sunteți prea infantili cât să înțelegi ce se întâmplă. Că politia vă îngrădește dreptul, ca statul este fascist, că etc, etc. După ce ai să treci prin virus și să ai norocul să nu se agraveze, ai să zici că acolo SUS cineva te iubește și nu te vrea mort. Asta simt eu acum. Asta simte și mama. Așa că ciocul mic și dans din glezne.

| Harfagre a răspuns (pentru Benny09):

"Băiatule", ai citit fiecare cuvânt din comentariul meu și ai fost instruit cum să răspunzi la astfel de comentarii. Într-o zi ai să primești citație să te prezinți la Parchet, ai să-ți primești comentariile tale tipărite pe hârtie și ai să ai de dat declarații despre cum și cine te-a pus să le scrii.

| Benny09 a răspuns:

Politia are dreptul sa spargă ușa în cazurile pe pericol. Spre ex, cazul de la Onești când acel bătrân a sechestrat muncitorii în locuință. Sau când considera că oricine din interior este în pericol, cum ar fi un copil lăsat nesupravegheat, un bătrân căruia i s-a făcut rău. În rest numai cu un mandat emis de un judecător îți poate sparge ușa.
Iar în cazul tău știi la ce te-ai expus, nu? Tu ai crezut că, oprind toate luminile din locuință și făcând liniște, ai și rezolvat problema. Dar ce nu știi este că, dacă apelul a fost făcut prin dispecerat 112, lucrurile nu vor rămâne așa. Mai devreme sau mai târziu te poți trezii cu citație la poliție, sau te invita la poliție împreună cu părinții tăi. Cred ca politia nu bătea se te întrebe de ce dai muzica tare, cât sa verifice câte persoane sunteți în încăpere.

| Benny09 a răspuns (pentru Benny09):

Apropo, ca sa nu mai modific mesajul. Prima data când ți-am citit întrebarea am crezut ca stau de vorba cu un adolescent în primele sale zile de liceu. Adică, numai din partea unora ca ei te poți aștepta la astfel de minunății. Dar când am deschis profilul tău, citit întrebările anterioare și să constat că ești student la facultate... Băiatule, ești mai infantil decât copiii din clasa 0. Tu om matur cum te consideri trebuia să îți asumi greșeala, deschideai, vorbeai cu poliția și în caz că comunicai si erai înțelegător, politia putea să fie și ea înțelegătoare și îți primeai minimul din amendă. Însă pentru ca ai fost nesimțit si i-ai ținut o jumătate de oră la ușă deși ei știau că ești în casă, presimt o amendă cu multe zerouri în coadă. Cel puțin la fel as proceda eu dacă eram în locul unuia dintre agenți. Băiatule, ar trebui să îți bagi mințile în cap. Dacă cele scrise aici sunt reale, atunci nu te-ai maturizat deloc. Un om matur își asumă greșeala pe care o face, nu se ascunde cum o fac copiii după fusta mamei lor.

| ferar12 explică (pentru Benny09):

Bla bla bla... Sa le deschizi tu usa aa iti iei tu o mama de amenda

| Benny09 a răspuns (pentru ferar12):

Oricum primești amendă. Să vorbești cu prietenii tăi cu care ai ținut "tacla în casă" și să faceți chetă. Până la urmă ați fost toți, amendă primești doar tu. Vei avea nevoie de bani, crede-mă că nu va fi o sumă oarecare. Am avut un vecin în bloc care a procedat exact ca tine, și-a adus băieții să își țină ziua de naștere deși este pendemie. Erau vreo 20 inși și cineva a sesizat politia, dar s-a procedat exact ca în cazul tău.
10.000 lei a costat toată distracția. E doar un bla bla.

| Harfagre a răspuns (pentru Benny09):

Ce recomanzi tu e demn de un stat fascist, supunere totală în fața autorităților. Omul trebuie să-și apere interesele lui, nu interesele unui stat autoritarist.

Să-și asume "greșeala"?! Ce stat mai știi tu să fi trimis notificare la CEDO că suspendă aplicarea Convenției pentru Drepturile Omului?

| Benny09 a răspuns (pentru Harfagre):

Cu gândirea ta, "stat fascist" și CEDO si încă 1 milion ca tine, asa nu vom mai scăpa niciodată de virus. Și această problemă este mondială, nu se întâmplă numai în România. Până și CEDO râde de tine dacă mergi să zici că îți încalcă dreptul. Se vede că nu ai trecut prin virus, apoi după ce ai să treci nu vei mai comenta nimic. Nici "fascism", nici CEDO, nici comentarii la adresa lui Arafat sau Iohannis. Of, grea viața când te duc picioarele dar nu prea te duce capul.

| Harfagre a răspuns (pentru Benny09):

Pentru informarea ta: în UK nu te obligă nimeni să porți mască pe stradă. Dacă porți mască în aer liber mărești încărcătura virală pe care o suportă organismul, deci crești șansele să te îmbolnăvești. De asta se și aerisește camera bolnavului, nu se ține închisă.

Ideea cu masca obligatorie pe stradă vine din China și are rol psihologic: omul trebuie să se simtă murdar și vinovat pentru simplul fapt că se află pe stradă, în timp ce psihopații din trupele de ordine trebuie să-i considere pe cetățeni murdari și vinovați pentru simplul fapt că se află pe stradă. Tot de asta oamenii sunt puși să se dezinfecteze la intrarea în magazine sau instituții, ca să le intre bine în cap că sunt murdari.

Nu-ți imagina că ideile astea le-a inventat Arafat, ideile astea le-a inventat Hitler în anii '30, iar China le aplică de câțiva ani.

Last but not least, pentru fiecare transmitere de la om la om, există încă 40 de transmiteri ale virusului de la șobolan la șobolan sau de la veveriță la veveriță. Pe astea cum le oprești? 40% dintre toate speciile de mamifere sunt rozătoare și încă 20% dintre specii sunt lilieci. TOȚI coronavirușii se propagă excelent la rozătoare și la lilieci, dar și la mamifere în general: porcii, pisicile și cimpanzeii propagă foarte bine coronavirușii.

Coronavirușii nu i-a inventat China în 2019, coronavirușii sunt cunoscuți de vreo 100 de ani și știm cum se propagă ei în natură. Ceea ce contează e clima, iar circul ăsta cu virușii poate fi reluat în fiecare iarnă, dacă așa au chef autoritățile.

În UK, primele chinezoaice care umblau cu mască medicală pe față în aer liber au apărut în vara lui 2018, iar în vara lui 2019 erau de 5 ori mai multe. Pentru că așa erau ele învățate din China, deși în Europa nu exista nicio pandemie la vremea aceea.

| salieri84 a răspuns:

Din pacate pentru tine, amenzile sunt destul de usturatoare in astfel de cazuri. Cunosc pe cineva, care a pompat 9000 ron in bugetul statului, pentru o astfel de distractie. Macar asuma-ti atunci cand faci ceva, nu sta pitit dupa divan, asteptand sa treaca uraganul. Si daca ai si obraz, cere-ti scuze vecinilor pentru ca i-ai deranjat, dupa care du-te sa platesti amenda happy