| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Butelia pentru centrala pe gaz,( mă refer la aceea mare, asemănătoare că cea de la peco) cat costa? Am auzit pe unii că o primesc gratuit cu condiția să o alimenteze de la firma lor.

7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Buteliile exterioare, de sute sau mii de litri de butan NU se vând, ci se oferă în custodie. Vei fi obligat prin contract să cumperi doar de la firma respectivă.

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru mihai69):

Și vor fi date gratis, nu? Cu condiția, binenteles sa cumperi de la ei.

| relian a răspuns:

Nu e nimic gratis, dar sunt dua modalitati de a avea o astfel de butelie.Cred ca tebreferi la aia pusa undeva in gradina nu de aia gen butelie de aragaz.
Deci vorbim de incalzire,pe aia o poti cumpara,pretul difera fctie de cat de mare este,deci tu le spui ce casa ai,iar ei iti indica o anume butelie de o anumita capacitate.
Toata lucrarea o fac cei de la compania respectiva,inclusiv ce autorizatii ai nevoie,de la primarie,pompieri etc,tu nu faci absolut nimic,ei fac totu,dar tu trebuie sa platesti.
Mai poti inchiria acea butelie,dar la fel pretu suni,vorbesti si o sa iti spuna.
Daca inchiriezi,nu mai stiu daca platesti instalarea, adica aia vin iti instaleaza aia in gradina, curte, la fel autorizatii tot, dar cred ca trebuie sa platesti.
Instalatia are un contor de gaz, iar tu vei plati numa ce consumi din acea butelie.
Chestia asta cu inchiriatul ar fi bun daca se pun 2-3 vecini alaturati astfel incat sa dati putini bani la instalare, adica impartit pe din 3.
Eu am sunat odata,am luat legatura cu cei de la butan gaz sau nu mai stiu,dar acum ceva ani in urma,mai era inca o companie,nu mai stiu exact la care am sunat,apoi am vorbit prin email,iti dau aia toate amanuntele si pret si tot ce vrei.
Cauta pe goolge si gasesti companii, nr de telefon, email.
Eu nu am auzit pe niumeni sau de la nimeni car fi gratis sub nici o forma.
Dar mai stii poate o fi, dar cel mai bun este sa vorbesti la companie,, am spus aia iti dau toate amanutele si cat costa litru de gaz, tot tot de la a la z.

| siriusblack98 a răspuns:

O găsisem la 1200 de lei acum câteva luni când am vrut să trec la centrală pe gaz butan de la centrala pe gaz natural. O cunoștință care tot așa are centrală pe gaz butan a luat două astfel de butelii la 800 de lei bucata, noi. Dar mna, fără garanție ori bon fiscal dacă mă înțelegi. Bine, sper că vorbim de aceeași butelie cu capacitate de 70L.

| relian a răspuns (pentru siriusblack98):

Gaz butan este aia ce o pui in casa la aragaz, aia de afara este propan, sau propan amestec cu butan. Daca ar fi doara butan si o tii afara, iarna stai si astepti sa vina gazu la anul si la multi ani.

| siriusblack98 a răspuns (pentru relian):

Păi specifică ce cauți omule că noi nu putem să îți citim gândurile. Pentru că există centrală pe gaz butan și o butelie mare specială pentru așa ceva care se montează la interior. Discuția nu era să o ții afară.

| relian a răspuns (pentru siriusblack98):

Eu nu caut nimic,nu eu am intrebat.Dar banui ca in acea butelie merge si propan,iar asta are si randament mult mai mare,eu asa as face si as tine acea butelie cai mare mica afara. Discutia nu era unde sa o tina,aia am spus eu ca e mai bine,sau ca asa se tin acele butelii pentru caldura,dar daca vorbim de butelii micute,fiecare poate sa faca ce doreste.
Gazu butan e mai ieftin dar si randamentu e mic,cel mai bun gaz este propan.
Ok daca tu ai asa ceva sau daca ai vazut cam cat de mare este acea butelie? Intreb cas si eu curios,poate pun la mama acasa,ea are centrala pe lemne si e aiurea sa stai sa faci focu.
Cati litri are acea butelie,ma refer astea ce le pui inauntru,care este cea mai mare? Si is noi,sunt legale, sau cine le face?
Eu am vrut sa pun mamei butelie dar din aia mare in gradina, daca stii ce vorbesc, din aia cu propan ceti trebuie autorizatii de la primarie pompieri etc si era f scump acum cativa ani.
Iara tu cred ca esti mai ieftin sa stai la gaz natural decat sa bagi butelii, gazu natural este cel mai ieftin, ala ce vine singur pe conducta zic.