Întrebare recomandată | 3243F6 a întrebat:

Cand cineva vrea sa-si cumpere un apartament dintr-un bloc poate sa ceara si sa primeasca planurile de fundare si armare a acelui bloc pentru a vedea daca este sigur la seism?

Sau de unde stie cineva daca un bloc este sigur la un anumit seism?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Le poate cere de la primărie, nu de la vânzător.

Dar asta nu înseamnă că le va și obține. Fie pentru că (în multe cazuri) nu mai există, fie pentru că nimeni de la primărie nu se va obosi să dea curs solicitării.

Și chiar dacă le obține, asta nu înseamnă că acele planuri reflectă starea actuală a clădirii.

Cu alte cuvinte, dacă acea clădire nu a fost recent expertizată, nu ai de unde să știi cât de sigură este.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"unde stie cineva daca un bloc este sigur la un anumit seism?"

cinstit vorbind, nici ăl de sus nu știe darămite primăriile sau cei către care te-au indrumat unii-alții. Pe scurt: mergi la "plezneală"

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poate să ceară, dacă știe cine le deține. La cele din București știe primăria.

| dullcat5678 a răspuns:

In mod normal ar trebui sa existe public aceste informatii, nu sa apelezi la functionarii din primarie care relationeaza cu publicul cat se poate de execrabil. Toate datele astea trebuie sa existe in proiectul tehnic si sa fie furnizate si pe contract. Dar la noi multe sunt pe invers.

De exemplu, exista imobiliarii care fac reclama la cele mai inutile aspecte ale unui apartament (se lauda cu lux pe casa scarii, de parca eu traiesc pe casa scarii; e doar o zona de trazitie zilnica de maxim cateva minute; iar lux inseamna gresie ieftina adesea).Dar ei ar trebui sa favorizeze procesul pentru cei care vand sau cumpara si sa adune toate aceste informatii pentru tine. Iar din ce am inteles de la altii, cand cumperi mai ieftin inca din stadiul de constructie (adica tu cumperi dar blocul nici nu exista de fapt), te obliga sa semnezi contract ca nu ii vei da in judecata in caz ca se intampla nu stiu ce. Ceea ce e cat se poate de absurd!

| UserRo10 a răspuns:

Apeleaza la un specialist structurist sa evalueze apartamentul si ti se va spune exact